Main Content

PO 1. TRETINE: Slováci recept na Gračnara nenašli, nátlaku chýba gól

nedeľa, 21. máj 2023 15:53 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - SVN
SVK - SVN | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po prvej tretine zápasu so Slovinskom remizujú 0:0.

Slováci začali zápas proti outsiderovi aktívne. Gračnar bol v prvých sekundách v tempe. V tretej minúte Škorvánka preveril Jeglič, ale slovenský brankár pokryl. Príležitosť mal Lantoši, ale z rohu sa do bránkoviska nedostal. Nebezpečnú príležitosť mal Kudrna, bránu však netrafil.

V polovici prvého dejstva mal priestor Pánik. Priestor brány však netrafil. V jedenástej minúte Šimšic nedovolene bránil Lantošiho a dostali sme možnosť prvej presilovej hry. Príležitosti mali Sukeľ, Hudáček aj Cehlárik, ale neuspeli. Po početnej výhode mali veľké šance Ivan, Pánik aj Regenda, ale nedokázali to. 

Najväčšiu šancu Slovincov mal Sabolič, ale Škorvánek mal dobrý zákrok. Následne dobre hrozil Sukeľ, no pomedzi betóny Gračnara neuspel. Ďalšie okamihy priniesli dobré úseky v útočnom pásme Slovenska, ale ani prečíslenie dvoch proti jednému Lantoši nevyužil. Ani Okuliarov nastrelený puk si cestu do siete nenašiel.

Minútu pred koncom sa puk odrazil na hokejku priamo pre Mavera, ale Škorvánek udržal bezgólový stav. Posledné okamihy prvého dejstva patrili nášmu súperovi. Verlič však ranou z prvej neuspel. Posledná šanca patrila Regendovi, ale Gračnar odolal.