Main Content

POTVRDENÉ: Vzpruha pre Česko! Šláger proti Švajčiarom už aj s posilou zo zámoria

nedeľa, 21. máj 2023 13:58 | Autor: TASR

Česko
Česko | zdroj: TASR

Českí hokejisti by mali nastúpiť na nedeľný zápas B-skupiny MS v Rige proti Švajčiarsku (19.20 SELČ) aj s útočníkom Radimom Zohornom, ktorý je na ceste z Toronta. Do dejiska šampionátu mal priletieť popoludní miestneho času.

Dvadsaťsedemročný Zohorna, ktorému sa klubová sezóna skončila v noci na štvrtok po vypadnutí Toronta Marlies v play off AHL, je druhý náhradník za duo Lukáš Sedlák - Filip Chytil. Obaja na MS predčasne skončili pre zranenie. Radan Lenc, ktorého tréneri rovnako dodatočne povolali, už nastúpil v sobotu proti Nórsku (2:0).

"Radim by mal v Rige pristáť po jednej hodine popoludní (12.00 SELČ) a veríme, že večer bude hrať. Ak bude pripravený, určite nastúpi. Neobávam sa, že by mal problémy s jet lagom," uviedol podľa portálu sport.cz asistent trénera ČR Libor Zábranský.

Zohorna má skúsenosti z NHL, túto sezónu začal v Calgary a dokončil ju v Toronte. V desiatich zápasoch v drese Flames, respektíve Maple Leafs strelil jeden gól. Ďalších 58 duelov odohral vo farmárskej AHL, kde si pripísal 37 bodov (12+25).