Main Content

Slováci obrat nedokonali, s Kazachstanom sme padli po predĺžení

piatok, 19. máj 2023 21:55 | Autor: Róbert Kalnický

Slovensko
Slovensko | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti podľahli Kazachstanu 3:4 po nájazdoch.

Tretiu tretinu sme začali aktívne, Lantošiho strelu si však Šutov bez problémov našiel. Ďalšie pokusy patrili Nemcovi a Okuliarovi, ale bez úspechu. Slováci zvýšili aktivitu a aktívne dobiedzali pri rozohrávke Kazachov, z čoho plynul tlak, ale Jánošík ani Regenda gól nedali. V šiestej minúte Daniyar hákoval Hrivíka a dostali sme možnosť tretej presilovej hry v zápase. 

V presilovej hre neuspeli ani Kňažko ani Okuliar. Následne však Hrivík našiel Pánika, ktorý znížil na 2:3. Následne Šestakov zahral vhadzovanie rukou a dostali sme ďalšiu možnosť presilovej hry. Táto početná výhoda však nebola dobrá a Kazachovia dobre bránili. Veľkú príležitosť mal Hudáček, ale Šutov puk vyrazil.

V sedemnástej minúte Ivan založil slovenskú akciu. Hrivík potiahol puk cez stredné pásmo a Pavol Regenda presnou strelou vyrovnal na 3:3. V poslednej minúte pálil Hrivík, ale Šutov jeho strelu chytil. V posledných sekundách mohol rozhodnúť Hrivík, ale Šutov podržal Kazachov.

V predĺžení sa dvakrát rútil na Hlavaja Rymarev, ale slovenský brankár odolal. Najväčšiu slovenskú šancu mal Tamáši, ale ani jeho únik nebol gólový. Po zákroku na Lantošiho sa nevylučovalo a tak stretnutie došlo do nájazdov. V samostatných nájazdoch skórovali všetci Kazachovia a tešia sa z druhého triumfu na turnaji.