Main Content

Slovenské sklamanie po prehre so Švajčiarmi: Čo povedali Kelemen, Nemec, Kudrna či Jánošík?

piatok, 19. máj 2023 07:19 | Autor: TASR

SVK - SUI
SVK - SUI | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo svojom štvrtom zápase na MS so Švajčiarskom 2:4. V základnej B-skupine majú naďalej štyri body a priebežne sú na piatom mieste. Švajčiari zvíťazili vo všetkých štyroch doterajších zápasoch a bez straty bodu sú na čele skupiny, vo štvrtok inkasovali vôbec prvé góly na šampionáte.

Švajčiari išli v Rige do vedenia v 6. minúte gólom Siegenthalera a na 2:0 zvýšil v 2. tretine Niederreiter. Prostredná časť herne patrila Švajčiarom, no góly Kudrnu a Regendu priniesli vyrovnanie na 2:2. Rozhodujúci moment priniesla 47. minúta, v ktorej Marti aj s prispením teču slovenského obrancu upravil na 3:2. Slováci sa v závere nedostali k tlaku a do prázdnej bránky inkasovali štvrtý gól. Švajčiari potvrdili pozíciu favorita a slovenských reprezentantov prestrieľali 36:13. Zápas nedohral Mário Grman, ale vyšetrenie nepreukázalo vážne zranenie.

Slovenskí reprezentanti nastúpia na svoj piaty duel na šampionáte už v piatok o 19.20 SELČ proti Kazachstanu. Švajčiarov čaká v sobotu od 15.20 šláger B-skupiny s Kanadou.

Hlasy po zápase (zdroj: RTVS a TASR):

Miloš Kelemen, útočník SR: "V tretej tretine nás umne držali, ťažko sa dostávalo z pásma. Za stavu 2:2 to bolo otvorený zápas, párkrát sme zle prestriedali, ale nebol to z našej strany zlý zápas. Ale musíme sa dobre vyspať, zajtra nás čaká ďalší duel."

Andrej Kudrna, útočník SR: "Švajčiari hrali rýchlo, agresívne a napádali nás v našom pásme. Bolo to proti nim ťažké. Po 2. tretine bolo 2:2 a po tom, čo sme v tretej časti inkasovali na 2:3, sme sa už nevedeli presadiť a vytvoriť si šancu na vyrovnanie. Samo Hlavaj chytal výborne, dal nám šancu na body. Chytil aj trestné strieľanie a do poslednej sekundy nám dal nádej na úspech. Pre mňa bola ťažká prvá tretina, keďže som hral po dlhšej prestávke. Pomohli mi však spoluhráči. Bojovali sme jeden za druhého."

Adam Jánošík, obranca SR: "Stovka reprezentačných zápasov je pekná, no škoda, že sme to neokorenili víťazstvom. Rozhodli malé veci, detaily a Švajčiari si potom tesný náskok postrážili. Verím, že sa z toho poučíme a že ďalší náš zápas už bude víťazný."

Šimon Nemec, obranca SR: "Bol to ťažký zápas. Tento tím nie je stavaný na to, aby hral trištvrte zápasu v obrannom pásme. Myslím si, že skóre 2:4 je len vďaka nášmu brankárovi. Verím, že nasledujúce zápasy sa nám budú hrať ľahšie. Vieme tvoriť v ofenzívnej zóne a myslím si, že by sa nám malo hrať jednoduchšie."