Main Content

PO 2. TRETINE: Slováci stiahli dvojgólové manko, Hlavaj nás drží v zápase

štvrtok, 18. máj 2023 20:45 | Autor: Róbert Kalnický

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po druhej tretine remizujú so Švajčiarskom 2:2. 

Druhé dejstvo odštartovalo v opatrnom tempe. Prvý väčší náznak šance mal Haas, ale minul bránu. Následne sa však Švajčiari dostali do tlaku a zatvárali slovenských hráčov. Následne Fiala pálil, ale trafil iba bočnú sieť. V piatej minúte sa na modrej čiare pošmykol Koch a švajčiarske prečíslenie gólovo vyriešil Niederreiter. 

O pár okamihov sa však do prečíslenia dostali aj slovenskí hokejisti. Kelemen uvoľnil Kudrnu, ktorý znížil na 1:2! Po strelenom góle prišli dobré slovenské okamihy. Loeffelova strela od modrej bola veľmi nebezpčená. Hlavaj ju však vyrazil vedľa. V desiatej minúte sa Lunter dostával do pozície, hákoval ho Miranda a Slovensko malo prvú presilovú hru. V nej to skúšali Okualiar, Kňažko aj Chromiak, ale bez úspechu.

V trinástej minúte sa na Hlavaja rútil Malgin. Slovenský brankár však bekhendový blafák chytil. Obrovskú šancu mal Haas, ale bekhendový blafák slovenský brankár ustál. Následne sa Regenda tlačil do bránkoviska, ale puk netrafil. Hraa bola vyrovnaná a hralo sa hore-dole. Väčšie šance však dlhšiu dobu neprichádzali.

Slovákom sa však nedarilo počas tejto tretiny zakladať akcie a dopúšťali sa množstva zakázaných uvoľnení. V osemnástej minúte Kudrna išiel do šance, ale nedokázal sa presadiť, lebo ho Kukan fauloval. Oslabenie Švajčiarov znamenalo šancu Bertschyho. Jeho rana mierila vedľa. Následne ušiel jeden Simion, ktorého zastavil nedovolene Pánik. Hlavaj však trestné strieľanie chytil! Okuliarovu strelu Mayer nechytil a Regenda ho poslal do siete! 

Po slovenskom presnom zásahu dostal však dvojminútový trest Kňažko za nešportové správanie.