Main Content

PO 1. TRETINE: Nebezpeční Švajčiari, skvelý Hlavaj a dvojaký meter rozhodcov

štvrtok, 18. máj 2023 19:55 | Autor: Róbert Kalnický

SVK - SUI
SVK - SUI | zdroj: TASR

Slovenská hokejisti po prvej tretine súboja proti Švajčiarsku prehrávajú 0:1.

Zápas sa začal aktívne na oboch stranách. Prvú vážnejšiu pozíciu mal v tretej minúte Gajdoš, ale Mayer si ho našiel. Následne z kruhov pálil Pánik a Kelemen, ale ani oni neprekonali švajčiarskeho brankára. V piatej minúte mali dobré šance Simion a Miranda. Do zápasu sa dostal aj Hlavaj. O pár okamihov ho však strelou od nodrej prekonal Siegenthaler.

O pár okamihov využíval našie striedanie Richard, ale z vrcholu kruhu prestrelil. O pár okamihov sa dostal do obrovskej šance Hrivík, ale jeho natlačenie sa do brány úspech neprinieslo. Kudrna sa mohol rútiť do samostatného úniku, ale puk nespracoval. Následne znovu hrozili Švajčiari, ale Ambühl puk do siete nedostal. 

Medzi kruhmi sa ocitol Kelemen, ale jeho bekhend bol slabý. Dobré okamihy Slovenska nasledovali. V akcii boli Koch či Nemec, ale ani oni neskórovali. V 12. minúte v obrannom pásme fauloval Lunter a rozhodcovia po prvýkrát vylučovali. Početná výhoda Švajčiarov bola nebezpečná. Najskôr pálil Niederreiter, Malgin a Fiala ale neuspel. Po Hischierovej otočke vyhodil puk Rosandič. 

V 17. minúte Moser preveril Hlavaja. Slovenský brankár podržal. Následne Nemec pridržal Fialu a čakala nás ďalšia hra v oslabení. Počas hry v početnej výhode pálil Haas. Hlavaja tento puk zasiahol niekde do oblasti hlavy a kľúčnej kosti. Následne pálil Fiala, ale neúspešne. Posledný pokus patril Malginovi.