Main Content

Brankárska otázka: Kto by mal dostať príležitosť v zápase proti Švajčiarsku?

štvrtok, 18. máj 2023 09:19 | Autor: Jakub Vaverka

Samuel Hlavaj
Samuel Hlavaj | zdroj: TASR

Aj keď bol brankársky post slovenskej reprezentácie pred MS 2023 veľkou témou a objavovali sa hlasy, že by tam mohla byť slabina mužstva Craiga Ramsayho, realita je napokon iná. 

Faktom je, že po troch odohratých zápasoch na šampionáte majú tréneri príjemné starosti. Stanislav Škorvánek, ktorý bol prvou voľbou, predviedol v zápasoch proti Česku (2:3) a Lotyšsku (2:1), že rozhodne kvality na medzinárodný hokej má. Predovšetkým v dueli proti domácim Lotyšom držal slovenský tím nad vodou a viackrát vytiahol zákrok hodný rešpektu.

Potom prišiel zápas s Kanadou (1:2sn), v ktorom dostal príležitosť Samuel Hlavaj a príbeh o novom „ministrovi obrany" z Martina už pozná v tejto chvíli celé Slovensko. Hlavaj bol fantastický, chytil viac ako 40 striel a do zúfalstva privádzal aj mená z NHL ako Toffoli či Lucic. 

Otázka teda znie: Kto bude chytať za Slovensko v dnešnom stretnutí proti Švajčiarsku? Z toho, čo vieme, tréneri sa rozhodnú v priebehu dnešného dňa, i keď v tejto chvíli to vyzerá skôr na Samuela Hlavaja. Ak ale dostane šancu Škorvánek, nebude to veľkým prekvapením. Isté je akurát to, že v pozícii trojky opäť bude Dominik Riečický.