Main Content

Kanada bez problémov pokorila Kazachstan: Hrdinom dvojgólový Crouse

streda, 17. máj 2023 21:54 | Autor: TASR

Kanada
Kanada | zdroj: TASR

Kanadskí hokejisti vyhrali v v B-skupine MS nad Kazachstanom 5:1. Druhý stredajší zápas v Rige mal jednoznačný priebeh od prvého od prvého striedania a javorový list sa dostal na čelo tabuľky.

Švajčiari majú však svoj štvrtý zápas k dobru a v prípade štvrtkového víťazstva nad Slovenskom by sa dostali opäť do priebežného vedenia.

Práve súboj so Švajčiarmi je ďalším bodom programu javorového listu v Rige. Zápas o možnú najlepšiu východiskovú pozíciu do štvrťfinále sa hrá v sobotu o 15.20 (SELČ). Kazašský tím narazí v piatok o 19.20 na slovenských hokejistov.

B-skupina:

Kanada - Kazachstan 5:1 (4:1, 0:0, 1:0)

Góly: 1. Weegar (Blais, Veleno), 6. Crouse (Weegar, Quinn), 8. Crouse (Laughton, Barron), 20. Veleno (Blais), 42. Blais (Veleno, Lucic) - 10. Beketajev (Danijar, Rymarev). Rozhodcovia: Heikkinen (Fín.), Hürlimann (Švaj.) - Hynek (ČR), Nothegger (Rak.), vylúčení: 1:0 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 3411 divákov.

Kanada:

Hofer – Weegar, Middleton, Bear, Hunt, Myers, Joseph, Barron – Blais, Veleno, Lucic – Quinn, Laughton, Crouse – Carcone, McBain, Neighbours – Toffoli, Glass, Krebs – Fantilli

Kazachstan:

Bojarkin - Danijar, Beketajev, Polochov, Orechov, Koroľov, Gaitamirov, Butenko, Dichanbek - Rymarev, Šestakov, Starčenko - Michailis, Muchametov, Muratov - Rachmanov, Omirbekov, Savickij - Kaijržan, Mangisbajev, Musorov

V 19. sekunde bolo 1:0, po piatich minútach 2:0 a opäť exceloval obranca Mackenzie Weegar. Onedlho favorit viedol o tri góly a s Kazachmi to vyzeralo zle-nedobre. V 10. minúte Beketajev nachytal Hofera z uhla už za bránkovom čiarou a Kanaďania nečakane vypli. Až keď súper ku koncu 20-minútovky dvakrát zahrozil, strelili štvrtý gól, ktorý zrejme spečatil osud druhého dejstva. To totiž hokejovo nestálo za zmienku, takže aspoň štatisticky - vylúčený bol Weegar, ako jediný hráč zápasu.

V tretej časti Kanada pridala ešte jeden gól, ale nebol to kapitán Tyler Toffoli. Ten po troch zápasoch s obrovským množstvom streleckých pokusov a s nula zásahmi hral vo štvrtom útoku a bol nenápadný. Na ľavom krídle prvej formácie ho vymenil Lawson Crouse, ktorý dal víťazný gól a pridal aj tretí.

Hlasy aktérov (zdroj: ČT Sport, iihf):

Lawson Crouse, strelec dvoch gólov Kanady: "Vstúpili sme do zápasu tak, ako sme si povedali, teda agresívne a aktívne. Potom to však nebola prechádzka, súper sa snažil a nebolo ľahké prekonať jeho obranu a kvalitného brankára. Ale v poslednej tretine sme to odkontrolovali."