Main Content

Anthony Edwards nezvládol vypadnutie: Zranil 2 ženy a hrozí mu väzenie

štvrtok, 27. apríl 2023 13:12 | Autor: TASR

Anthony Edwards
Anthony Edwards | zdroj: TASR

Basketbalista Anthony Edwards z Minnesoty Timberwolves čelí obvineniu z napadnutia tretieho stupňa za incident po utorkovom zápase na palubovke Denveru.

Pri odchode do šatne po prehre 109:112, ktorá znamenala koniec jeho tímu v play off NBA, sa ohnal stoličkou a zranil dve zamestnankyne domáceho klubu.

Edwards sa má 9. júna dostaviť na súd v Denveri, za svoj čin môže dostať až 18-mesačný trest odňatia slobody a pokutu do výšky 1000 amerických dolárov. Zranenia oboch žien nie sú vážne. "Sme si vedomí údajného incidentu, týkajúceho sa Anthonyho Edwardsa, po zápase číslo päť v Denveri. V súčasnosti sme v procese zbierania ďalších informácií a preto nebudeme vec ďalej komentovať," citovali zámorské médiá zo stanoviska vedenia klubu Minnesota Timberwolves.

Minnesota prehrala sériu 1. kola play off s Denverom 1:4 na zápasy. Edwards bol v závere piateho duelu centimetre od vyrovnania skóre, no jeho trojka zároveň s klaksónom skončila na obruči. V stretnutí nazbieral celkovo 29 bodov a bol najlepší strelec svojho tímu.