Main Content

Feyenoord si doma poradil s Mourinhovým Rímom: Dávid Hancko pri tom nechýbal

piatok, 14. apríl 2023 08:26 | Autor: TASR

Dávid Hancko
Dávid Hancko | zdroj: TASR

Futbalisti Feyenoordu Rotterdam zvíťazili v úvodnom štvrťfinále Európskej ligy nad AS Rím 1:0. V domácom drese odohral celý duel slovenský reprezentant Dávid Hancko. Odveta je na programe o týždeň 20. apríla.

V repríze vlaňajšieho finále EKL (1:0 pre AS) nebolo v prvom polčase veľa šancí. Na domácej strane mal najväčšiu poľský stredopoliar Sebastian Szymanski, ktorý dostal výbornú prihrávku z vlastnej polovice, medzi dvoma obrancami mal veľa miesta a zobral to na seba, no jeho strela nemala razanciu ani presnosť. Na ľavej strane mal pritom voľného Oussamu Idrissiho.

V závere polčasu zahral v šestnástke rukou Mats Wieffer, no Lorenzo Pellegrini trafil z penalty len do žrde. Rozhodujúci moment prišiel v 54. minúte, keď skackajúca strela Wieffera z halfvoleja zapadla k ľavej žrdi - 1:0. V 63. minúte zachránili domácich Idrissi s Hanckom, keď na čiare s pomocou brvna vyrazili hlavičku Rogera Ibaneza. Feyenoord si už záver postrážil a do večného mesta pôjde s tesným náskokom. Rimania museli pre zranenia striedať útočníkov Paola Dybalu i Tammyho Abrahama.

1. zápas štvrťfinále EL:

Feyenoord Rotterdam - AS Rím 1:0 (0:0)

Gól: 54. Wieffer

/Hancko za domácich celý zápas/