Main Content

SSC Neapol s Lobotkom vyzvú AC Miláno: Odičinia v Lige majstrov prehru v lige?

utorok, 11. apríl 2023 11:02 | Autor: TASR

Stanislav Lobotka
Stanislav Lobotka | zdroj: TASR

Futbalisti SSC Neapol so slovenským stredopoliarom Stanislavom Lobotkom nastúpia na úvodný štvrťfinálový duel Ligy majstrov na pôde AC Miláno s cieľom odčiniť domácu prehru 0:4 zo Serie A. V druhom stredajšom dueli s tradičným výkopom o 21.00 h privíta obhajca trofeje Real Madrid londýnsku Chelsea. Odvety sú na programe 18. apríla.

Neapol suverénne kráča za ziskom prvého talianskeho titulu od roku 1990. Na čele tabuľky má 16-bodový náskok pred Laziom Rím a k definitívnemu zisku "scudetta" mu v zostávajúcich deviatch kolách stačia štyri víťazstvá. Neapolčania sa však túžia presadiť aj na európskej scéne. V prípade postupu cez AC by sa v semifinále stretli s lepším zo súboja medzi milánskym Interom a Benficou Lisabon.

Tréner Neapola Luciano Spalletti dúfa, že na San Sire bude mať v stredu k dispozícii aj nigérijského útočníka Victora Osimhena. Najlepší strelec Serie A pre zranenie chýbal v zostave pri domácej ligovej prehre s AC Miláno i pri víťazstve 2:1 na pôde Lecce. Osimhen vsietil v tejto sezóne 25 gólov vo všetkých súťažiach. "Uplynulé dva zápasy potvrdili, že bez Victora sa nám v útoku ťažko presadzuje. Je to futbalista, ktorý si dokáže nabehnúť do voľného priestoru a naviazať na seba protihráčov. Tvrdo pracuje pre mužstvo, má hlad po futbale a jeho prínos je obrovský," priznal Spalletti pre akreditované médiá.

Hráčom AC Miláno nevyšla generálka na Neapol, keď doma uhrali s Empoli iba bezgólovú remízu. Stredopoliar Brahim Diaz však verí, že proti lídrovi najvyššej talianskej súťaže sa prezentujú v oveľa lepšom svetle. "Naši hráči i fanúšikovia milujú Ligu majstrov. AC Miláno dokázalo v minulosti už veľakrát vyhrať túto súťaž a teraz má po dlhých rokoch opäť šancu dostať sa v nej ďaleko. Pre taliansky futbal to bude sviatok, veď vo štvrťfinále na seba narazia úradujúci a budúci majster. Neapol má už titul takmer vo vrecku, no rúbe vysoko aj v Lige majstrov a určite sa bude chcieť rehabilitovať za nedávnu prehru 0:4. Čaká nás náročný dvojzápas," zdôraznil Diaz.