Main Content

Slovenky majú za sebou úspešný víkend: Zvládli oba zápasy v Rakúsku

pondelok, 10. apríl 2023 07:36 | Autor: TASR

Slovenské hokejistky
Slovenské hokejistky | zdroj: TASR

Slovenská ženská hokejová reprezentácia zvíťazila aj v druhom prípravnom zápase v Rakúsku. Po sobotnom triumfe 2:1 po predĺžení zdolala v Linzi domáci výber v nedeľu 1:0. Víťazný gól tímu fínskeho trénera Arta Sieppiho zaznamenala v prvej tretine Tatiana Blichová.

Prípravný zápas - nedeľa (Linz/Rak.):

Rakúsko - Slovensko 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)

Gól: 14. Blichová (Tóthová). Vylúčené: 2:2 na 2 min, presilovky a oslabenia: 0:0, strely na bránku: 14:33, 113 divákov

zostava SR ženy: Zimková – L. Šuliková, A. Šulíková, Drábeková, Vysokajová, Fortunová, Stern, Janeková, Štrbáková – Korenková, Kúbeková, Ištocyová – Nemčeková, Dobiašová, Tóthová – L. Halušková, Jancsóová, Blichová – R. Halušková, Fančovičová, Leskovjanská. Tréner: A. Sieppi.

Hlas /hockeyslovakia.sk/:

Arto Sieppi, tréner SR ženy: "Mám veľkú radosť z druhého víťazstva proti Rakúsku, dosiahli sme ďalší dobrý výsledok. Výborne nám fungovala spolupráca líderiek a mladších hráčok. Dievčatá bojovali počas celého zápasu o každý centimeter ľadu a myslím si, že mali navrch oproti súperkám. Treba si uvedomiť, že každý duel na medzinárodnej úrovni je náročný a práve takéto tesné súboje posúvajú dopredu jednotlivé hráčky aj celý tím. Máme za sebou prvú sezónu pod mojím vedením, v ktorej sme šesťkrát zvíťazili a trikrát prehrali. Teším sa z toho, že sme na správnej ceste."