Main Content

Vznikne na Slovensku nová hokejová súťaž?

štvrtok, 6. apríl 2023 10:35 | Autor: Redakcia Sport7.sk

Tipos Extraliga
Tipos Extraliga | zdroj: TASR

Posledné týždne prinášajú mnoho otázok ohľadom fungovania slovenského klubového hokeja. Podľa posledných informácií sú niektoré kluby nespokojné s fungovaním najvyššej súťaže na Slovensku a cheli by vytvoriť novú ligu, ktorá by bola nezávislá na SZĽH.

Všetky tieto špekulácie potvrdil aj majiteľ Slovana Bratislava Rudolf Hrubý. V článku od portálu sportnet.sme.sk prezradil zaujímavé novinky týkajúce sa pokračovania našej najvyššej súťaže. „Náš pohľad je taký, že Slovan bude vždy hrať pod SZĽH. Slovan nepôjde do ligy, kde nebudeme mať možnosť spolupracovať so SZĽH. Môžeme ísť do zahraničnej ligy, ale musíme mať možnosť spolupracovať. Ak hrozí, že by boli dve ligy, v takom prípade tu Slovan určite zostane a so Zvolenom, Michalovcami – a hovorí sa ešte aj o Trenčíne – vytvoríme ligu pod zväzom. A tvrdíme, že do dvoch rokov sme na takej výkonnosti ligy ako predtým. Pokiaľ sa to rozdelí, my vytvoríme extraligu s ôsmimi mužstvami. Koľko budú mať oni mužstiev, to ja neviem."

Majiteľ bratislavského celku reagoval na vyjadrenia Miroslava Kováčika, ktoré sa pred pár dňami objavili v článku plátku MY Nitrianske noviny: „Rokovania stále prebiehajú. V tejto chvíli nemôžem vyrukovať s potvrdenými informáciami. Môžem však ubezpečiť verejnosť, že všetky kroky sa robia pre dobro a prospech slovenského hokeja. Aby sme sa približovali vyspelejším hokejovým krajinám a nie sa im vzďaľovali. Odkedy prevzal riadenie ligy pod seba zväz, nejdeme správnym smerom."

Všetko nasvedčuje tomu, že nás čaká rušné a zaujímavé hokejové leto. Otázka vzniku novej súťaže je stále otvorená. Teraz sa však treba sústrediť na semifinále play-off, ktoré prebiehajú v Tipos Extralige aj Tipos SHL.