Main Content

PRED ŠTVRŤFINÁLE: Bude pokračovať rozprávka Spišskej Novej Vsi?

utorok, 14. marec 2023 11:35 | Autor: Róbert Kalnický

Banská Bystrica - Spišská Nová Ves
Banská Bystrica - Spišská Nová Ves | zdroj: HK SNV

Už zajtra odštartuje štvrťfinále v Kaufland play-off Tipos Extraligy. Prvé kolo play-off spojí Banskú Bystricu a Spišskú Novú Ves. Túto sériu si rozoberieme v našej analýze.

Brankári:

Banská Bystrica sa v prebiehajúcom ročníku opiera na tandem Jakub Sedláček a Filip Belányi. Skúsený český rodák a talentovaný slovenský gólman dodávajú Baranom potrebnú sebaistotu v bránkovisku. Navyše, spoločne patria k jednému z najlepších tandemov v súťaži. Na opačnej strane stoja Marcel Melicherčík a Filip Surák. Je takmer isté, že sériu v bráne Rysov odštartuje Marcel Melicherčík, ktorý je veľmi skúsený a patrí k oporám tohto tímu.

Obrana:

V ohľade defenízvy budeme mierne favorizovať Rysov. Hoci Banská Bystrica má na súpiske veľké mená ako Ivan Ďatelinka, Markus Kojo, Dominic Cormier či Jake Ryczek, v tomto ohľade myslíme, že sa jedná až o príliš ofenzívnu obranu. Na opačnej strane stoja taktiež kvalitné mená. Nesmieme opomenúť Juraja Valacha, Dávida Romaňáka, Nerijusa Ališauskasa či Jeremyho Beaudryho. Rysy v základnej časti inkasovali len 144 gólov, čo z nich robí výborne brániaci tím.

Útok:

V ofenzíve sa nám ťažko bude prikláňať na nejakú stranu. V tomto prípade by sme si dovolili povedať, že je to prakticky vzácne vyrovnané. Na jednej strane Kristoff Kontos, Branden Troock či Alex Tamáši, na druhej zas Kale Kerbashian, Hayden Verbeek či Martin Réway. Dôkazom vyrovnanosti je aj počet strelených gólov v základnej časti. Banská Bystrica strelila 147 gólov, Spišská Nová Ves 146.

Predikcia Sport7.sk:

Očakávame dlhú a vyrovnanú sériu. Hoci vzájomné zápasy zo základnej časti hovoria v prospech Banskej Bystrice, ktorá zvládla zvíťaziť vo všetkých štyroch meraniach síl, favorizujeme Rysov z východu. Tím trénera Wojnara je odhodlaný a píše svoju rozprávku. Tá by mala pokračovať aj v prvom kole. Vyzerá to však na dlhú sedemzápasovú bitku, na ktorej konci sa budú tešiť hráči HK GROTTO.