Main Content

AC Miláno je favoritom na postup: Tottenham Hotspur zbrane neskladá

streda, 8. marec 2023 09:25 | Autor: TASR

Rafael Leao
Rafael Leao | zdroj: TASR

Hráči AC Milána si budú chcieť v Londýne taktiež ustrážiť jednogólový náskok získaný na San Sire proti Tottenhamu.

Otvorený je pred odvetou aj zápas Tottenhamu s AC Miláno. Taliansky klub v prvom dueli zvíťazil na San Sire 1:0. "Spurs" sa na odvetu nenaladili ideálne – v stredu Londýnčania vypadli z Pohára FA, keď nestačili na druholigový Sheffield United (0:1).

Rovnakým výsledkom podľahli v lige Wolverhamptonu. Impulz pre Hotspur môže byť návrat hlavného trénera Antonia Conteho, ktorý vynechal štyri predošlé zápasy, keď sa zotavoval z operácie žlčníka. "Antonio bude pre nás do konca sezóny obrovskou posilou. Je dôležité, že je späť. Tím ukáže, že žije, chcem vyhrávať a dominovať v hre," povedal asistent Cristian Stellini, ktorý viedol tím počas Conteho neprítomnosti.

Obhajca titulu talianskej Serie A neprežíva najideálnejšiu sezónu. Zverenci trénera Stefana Pioliho sú v lige piaty s trojbodovou stratou na druhý Inter. Milánčanom však zapasovala zmena systému na troch brániacich hráčov.

Po zmene rozostavenia si udržalo AC čisté konto v troch zo štyroch predošlých duelov. "V prvom stretnutí sme mohli skórovať ešte raz, mali sme niekoľko jasných šancí. Teraz však očakávame oveľa náročnejší duel," povedal Pioli, ktorého tím má na dosah postup do štvrťfinále Ligy majstrov prvýkrát od sezóny 2011/12.