Main Content

VIDEO: AC Miláno s dôležitým triumfom. Nastúpil aj Zlatan Ibrahimovič

pondelok, 27. február 2023 09:29 | Autor: TASR

Zlatan Ibrahimovič
Zlatan Ibrahimovič | zdroj: YouTube

Futbalisti AC Miláno zdolali v nedeľnom zápase 24. kola talianskej Serie A doma Atalantu Bergamo 2:0. Obhajca titulu sa posunul v tabuľke pred AS Rím na tretie miesto, keď sa bodovo vyrovnal Interu. Mestský rival je druhý vďaka lepšiemu skóre. AS zaostáva za milánskymi tímami o tri body, má však zápas k dobru.

Hráči AC sa proti Atalante ujali vedenia v 25. minúte, keď Theo Hernandez trafil z voleja žrď a lopta sa od chrbta brankára hostí Juana Mussa odrazila do siete. Víťazstvo poistil v 87. minúte Junior Messias. "Rossoneri" po sérii neúspechov chytili nový dych, vyhrali štvrtý zápas za sebou vo všetkých súťažiach.

Inter zakopol na ihrisku Bologne, kde prehral 0:1. V zostave hostí chýbal Milan Škriniar, slovenského obrancu trápi sedací sval, ktorý si poranil v stredajšom zápase Ligy majstrov proti FC Porto (1:0). Triumf Bologne zariadil Riccardo Orsolini gólom zo 76. minúty. "Nerazzurri" ukončili sériu šiestich zápasov bez prehry vo všetkých súťažiach. Inter nedokázal znížiť stratu na vedúci SSC Neapol, ktorý po víkende zvýšil náskok pred dvojicou prenasledovateľov už na 18 bodov. Bologna sa posunula v tabuľke na siedmu priečku.

Salernitana so slovenským obrancom Norbertom Gyömbérom sa po troch prehrách za sebou dočkala trojbodového zisku, keď zvíťazila doma nad Monzou 3:0. V ďalšom zápase remizovali hráči Udinese so Speziou 2:2. Oba góly hostí strelil angolský útočník M'Bala Nzola.

Serie A - 24. kolo:

AC Miláno - Atalanta Bergamo 2:0 (1:0)

Góly: 25. Musso (vl.), 87. Messias

 

Udinese Calcio - Spezia Calcio 2:2 (1:1)

Góly: 22. Beto, 55. Pereyra - 6. a 72. Nzola

 

US Salernitana - AC Monza 3:0 (0:0)

Góly: 52. Coulibaly, 65. Kastanos, 71. Candreva, ČK: Donati (Monza) po 2. ŽK

/N. Gyömbér (Salernitana) hral do 74. minúty/

 

FC Bologna - Inter Miláno 1:0 (0:0)

Gól: 76. Orsolini

/M. Škriniar (Inter) nebol na zápasovej súpiske pre zranenie/