Main Content

Boxer Vladimir Kličko zdolal Mormecka 50. knokautom

nedeľa, 4. marec 2012 09:00 | Autor: TASR

Boxer Vladimir Kličko v sobotu zaokrúhlil počet knokautov vo svojej profesionálnej kariére na 50, keď takýmto spôsobom zdolal Jeana-Marca Mormecka a udržal si opasky šampióna v superťažkej váhe organizácii WBA, WBO, IBF a IBO.

Favorizovaný Ukrajinec dominoval počas celého súboja, svojho súpera poslal prvýkrát k zemi v 2. kole a definitívne vo štvrtom. Zápas ukončil rozhodca pre „nestabilné nohy“ Mormecka.

„Snažil sa ma unaviť, ale dominoval som. Musím uznať kvality súpera, raz ma nepríjemne zasiahol a ešte stále to cítim,“ povedal bezprostredne po svojom víťazstve Vladimir Kličko a dodal: „Profesionálnym boxerom som už 15 rokov a teraz som sa dočkal svojho 50. knokautu. Je to pre mňa veľký deň.“

Tridsaťpäťročný pästiar, ktorého ako člen tímu podporoval aj jeho starší brat Vitalij - majster sveta verzie WBC, dosiahol 57. víťazstvo (pätnáste v rade) v 60. súboji. Jeho o štyri roky starší, o 16 centimetrov nižší a o 13 kilogramov ľahší vyzývateľ má aktuálne bilanciu 36 víťazstiev (z toho 22 K.O.) a päť prehier v 41 zápasoch.

„Proti Vladimirovi sa ťažko boxuje, všetky parametre hovorili v jeho prospech. Škoda však, že rozhodca ukončil duel tak skoro, ešte som vládal,“ nechal sa počuť Francúz.

 © WEBNOVINY