Main Content

Mohol by sa Marko Daňo vrátiť do NHL?

pondelok, 20. február 2023 12:57 | Autor: Róbert Kalnický

Marko Daňo
Marko Daňo | zdroj: TASR

Marko Daňo zažíva najlepšiu sezónu v kariére. Aktuálne je jedným z najlepších hráčov v českej najvyššej súťaži, a zároveň mu patrí pozícia najlepšieho strelca celej ligy.

Vo farbách Třinca sa v prebiehajúcom ročníku predstavil v celkovo 47 dueloch, v ktorých strelil 26 gólov a pridal 20 asistencií. Pri tejto forme, ktorú má sa naskytá otázka, či by sa mohol vrátiť do kanadsko-americkej NHL. Draftová dvadstať sedmička z roku 2013 už s najväčšou pravedpodobnosťou v najlepšej hokejovej lige sveta hrať nebude.

Dôvodov je hneď viacero. Prvým je vek. Daňo má už 28 rokov. V novembri bude oslavovať 29. narodeniny. So všetkou úctou už prekonal vek, kedy by bol pre tímy z profiligy zaujímavý. Navyše, toto je jeho najlepšia sezóna v kariére, v prípade, že bude chcieť vzbudiť interes celkov z NHL, bude na ňu musieť nadviazať.

Dá sa však očakávať, že po sezóne bude mať ponuky z viacerých špičkových európskych klubov. Otázkou je, ako sa k tomu postaví Třinec, ktorý ho má zmluvne zaviazaného do konca sezóny 2024/2025.