Main Content

OFICIÁLNE: Mikaela Shiffrinová ukončila spoluprácu s trénerom počas MS v lyžovaní

streda, 15. február 2023 10:16 | Autor: TASR

Mikaela Shiffrinová
Mikaela Shiffrinová | zdroj: TASR

Americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová v polovici MS vo francúzskom dejisku Courchevel/Meribel ukončila spoluprácu s trénerom Mikeom Dayom. Svoje rozhodnutie oznámila deň pred štartom obrovského slalomu, v ktorom obhajuje striebro z roku 2021. Informovala o tom agentúra AP.

"Po siedmich sezónach spolupráce s Mikeom som sa rozhodla, že v ďalšej fáze mojej kariéry budem pokračovať s novým tímom. Chcem sa poďakovať a oceniť všetku jeho prácu a zanietenie za uplynulých niekoľko rokov," uviedla vo vyhlásení Shiffrinová, ktorá už vo Francúzsku získala striebornú medailu v super-G. Američanka predtým nedokončila kombináciu, keď v slalomovej časti vypadla tesne pred cieľom.

Dvadsaťsedemročná Shiffrinová má na konte 85 triumfov vo Svetovom pohári a iba jediný ju delí od vyrovnania absolútneho rekordu legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka. "Mikaela bude pokračovať s novým trénerom do konca sezóny. V ďalšom období ju budú naďalej úzko podporovať tréneri amerického tímu alpského lyžovania," uvádza sa vo vyhlásení tímu. Súčasťou Shiffrinovej tímu je aj jej mama Eileen, ktorá Američanku trénovala celý život.