Main Content

Ako to bude s Kylianom Mbappém na osemfinále Ligy majstrov?

pondelok, 13. február 2023 19:13 | Autor: TASR

Kylian Mbappé
Kylian Mbappé | zdroj: TASR

Kylian Mbappe figuruje v kádri futbalistov Paríža St. Germain na utorkový prvý zápas osemfinále futbalovej Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov.

Útočník sa zotavil zo zranenia stehna rýchlejšie ako sa predpokladalo a trénerovi Christophovi Galtierovi bude k dispozícii.

Mbappe sa zranil 1. februára v zápase proti Montpellieru a vedenie francúzskeho klubu vtedy informovalo, že mimo hry bude približne tri týždne. Ešte v sobotu po ligovej prehre v Monaku (1:3) Galtier nepredpokladal jeho možný štart proti Bavorom: "Nemyslím si, že bude hrať. Pokračuje v rekonvalescencii. Keďže ho trápi svalové zranenie, nebudeme riskovať."

V pondelok však už PSG zaradil Mbappeho na 22-člennú súpisku na stretnutie s Bayernom. Nechýbajú na nej ani Lionel Messi a Marco Verratti, ktorí cez víkend rovnako nemohli nastúpiť pre zranenie.

Tréner futbalistov Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann ešte 3. februára spochybnil vážnosť Mbappeho zranenia s tým, že "PSG hrá iba poker", pripomenula agentúra AFP. "Na zápas sa pripravujeme tak, ako keby mal nastúpiť," vyhlásil Nagelsmann.