Main Content

Juventus remizoval a je spokojný: Podľa Di Mariu musia zostať silní

pondelok, 23. január 2023 12:09 | Autor: TASR

Angel Di Maria
Angel Di Maria | zdroj: TASR

Futbalisti Juventusu remizovali v nedeľnom zápase 19. kola talianskej Serie A na domácom ihrisku s Atalantou Bergamo 3:3. Najvýraznejšou postavou bol hosťujúci útočník Ademola Lookman, ktorý sa podieľal na všetkých góloch hostí, pričom dvakrát sám skóroval a na jeden presný zásah asistoval. Turínčania naposledy uspeli v lige vo vzájomnom stretnutí proti Atalante v novembri 2019 (3:1).

Juventus minulý týždeň doplatil na finančné machinácie svojho vedenia. Talianska futbalová federácia odpočítala "starej dáme" 15 bodov a tak turínsky klub klesol mimo pozície zaručujúce účasť v európskych pohárových súťažiach.

Domácich zaskočil už na začiatku piatej minúty Lookman, ktorého pokus nedokázal zastaviť brankár Wojciech Szczesny. Turínčania sa dokázali otriasť, v 25. minúte vyrovnal z pokutového kopu Angel di Maria a o deväť minút neskôr zabezpečil najúspešnejšiemu talianskemu tímu vedenie pohotovým zakončením poľský útočník Arkadiusz Milik. Domácim nevyšiel ani štart do druhého dejstva, keď inkasovali po strate lopty už po 35 sekundách hry z kopačky Joakima Maehleho. V 53. minúte hostia otočili priebeh zápasu, keď si našiel centrovanú loptu Lookman, ktorý strelil dva góly v troch za sebou idúcich dueloch. Dvadsaťpäťročný Nigérijčan je s jedenástimi presnými zásahmi druhý najlepší strelec Serie A po krajanovi Victorovi Osimhenovi z Neapolu (13). "Vždy sme boli jedným z najofenzívnejších mužstiev. Keď strelíme tri góly, tak zvyčajne zvíťazíme. Juventus hrá však dobre a zaslúžil si bod," povedal po zápase pre Sky Sports stredopoliar Marten de Roon. Remízu zabezpečil domácim v 65. minúte prízemnou strelou po zahratí signálu z priameho kopu Brazílčan Danilo.

"Tento bod je dôležitý. Bol to dobrý zápas, v ktorom sme urobili chyby, ale aj dobré veci. Nie je ľahké ocitnúť sa v tabuľke o 15 bodov nižšie zo dňa na deň. Musíme však pokračovať v práci a verím, že s touto mentalitou dokážeme niečo výnimočné. Nič nie je nemožné. Musíme zostať silní spolu s fanúšikmi," uviedol čerstvý víťaz svetového šampionátu v Katare Argentínčan di Maria pre denník Gazzetta dello Sport.

Turínčanom patrí s 23 bodmi deviata priečka v tabuľke, avšak dvojica Bologna a Empoli stráca iba bod a odohrala o zápas menej. Na štvrtý AS Rím, ktorý je na priečke zaručujúcej miestenku v Lige majstrov, strácajú zverenci trénera Massimiliana Allegriho štrnásť bodov. Manko piatej Atalanty na Rimanov je dvojbodové.