Main Content

Povolá Montreal v krízovej situácii Filipa Mešára?

sobota, 21. január 2023 11:16 | Autor: Róbert Kalnický

Filip Mešár
Filip Mešár | zdroj: TASR

Montreal Canadiens je v náročnej situácii. Habs trápia zranenia a aktuálne na listine zranených hráčov má viacero útočníkov. Mimo sú Jonathan Drouin, Jake Evans, Joel Armia, Juraj Slafkovský, Sean Monahan, Paul Byron aj Brendan Gallagher. V zámorí sa vyskytujú otázky, kto bude vôbec za Canadiens hrať.

Marco D’Amico ako insider z Montrealu prišiel zo zaujímavou špekuláciou. V prípade, že GM Kent Hughes vyčerpá zásoby všetkých hráčov z NHL a AHL, môže prísť k netradičnému riešeniu. Tým je povolanie juniorov do prvého tímu. Povolaní z farmy už boli pohotovostne viacerí hráči.

V pravidlách profiligy však existuje pravidlo, ktoré hovorí o tom, že celky NHL môžu pri treťom pohotovostnom povolaní zobrať hráčov už aj z CHL. „Ak tím NHL už urobil dve pohotovostné povolania v určitej pozícii (obrancovia alebo útočníci), mohol by povolať hráča z juniorky, ak by bolo nevyhnutné tretie pohotovostné povolanie,“ uviedol D’Amico.

A kto pripadá v úvahu? Do tímu by mohli byť povolaní viacerí hráči pod zmluvou v organizácii. Medzi nimi napríklad Filip Mešár, Joshua Roy, Owen Beck či Riley Kidney.