Main Content

Ako by mohla vyzerať zostava Slovenska na budúcoročných MSJ?

pondelok, 16. január 2023 20:39 | Autor: Róbert Kalnický

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: TASR

Svetový šampionát hráčov do 20 rokov sa skončil len pred pár dňami, no na Slovensku sa už začína diskutovať aj o budúcoročnom turnaji. Dôvodom je, že až 16 hráčov z aktuálneho výberu, ktorý reprezentoval našu krajinu, môže prísť aj o rok. V redakcii Sport7.sk sme sa preto zamerali na možnú súpisku nášho národného tímu.

Brána:

Adam Gajan - Rastislav Eliaš - Patrik Jurčák

Tu nie je o čom. Jednoznačne na post jednotky vyberáme Adama Gajana, ktorý o rok môže byť už draftovaným gólmanom. Najlepší brankár uplynulého svetového šampionátu by mal byť našou jasnou jednotkou. O túto pozíciu ho môže pripraviť Rastislav Eliaš. Urastený strážca svätyne je podpísaný pod historický striebrom z Hlinka Gretzky Cupu, ale aj pod postupom osemnástky do najvyššej kategórie. Na post trojky volíme Patrika Jurčáka, ktorý je spoľahlivým na túto funkciu. O svoje miesto môže zabojovať aj Samuel Urban, ktorý je ročník narodenia 2005. Možno práve on pocestuje v roli trojky, aby nasával skúsenosti z tohto podujatia.

Obrana:

Šimon Nemec - Marián Moško

Maxim Štrbák - Dávid Nátny

Jozef Viliam Kmec - Boris Žabka

Jakub Chromiak

V obranných pároch sa aj naďalej budeme môcť opierať o overené mená. Veríme, že aj na tomto podujatí by sa mohol predstaviť Šimon Nemec, ktorý by bol veľkým lídrom. Spolu s ním sa v obrane nachádza Marián Moško, teda defenzívny prototyp zadáka. V druhom obrannom páre sme stavili na overenú dvojici Štrbák - Nátny, ktorá fungovala nielen na tomto turnaji, ale aj na letnom podujatí. Tretí pár tvoria Jozef Viliam Kmec a Boris Žabka. Obaja už skúsenosti z MSJ majú, takže by ich mohli pretaviť. Na pozíciu číslo sedem sme si zvolili Jakuba Chromiaka, teda kapitána osemnástky. Na svoju príležitosť budú čakať aj Leo Eperješi či Sebastián Nahálka.

Útok:

Filip Mešár - Servác Petrovský - Samuel Honzek

Adam Sýkora  - Dalibor Dvorský - Alex Čiernik

Adam Žlnka - Peter Repčík - Ondrej Molnár

Alex Šotek - František Dej - Martin Mišiak

Daniel Alexander Jenčko - Markus Suchý

V útoku bolo veľmi náročné hľadať nejaké zmeny. Tie prakticky neboli potrebné, pretože kostra útoku ostane naozaj pokope. Doplní ju len Ondrej Molnár, ktorý ako jediný z nášho výberu útočníkov nehral na tohtoročnom svetovom šampionáte. Otázna bude účasť Juraja Slafkovského, no s veľkou pravdepodobnosťou s ním nebudeme môcť počítať, nakoľko už bude stabilnou súčasťou Montrealu Canadiens. Na turnaj by mohli pocestovať aj Daniel Alexander Jenčko či Markus Suchý. O svoju šancu budú bojovať aj Peter Císar, Jakub Kopecký alebo Roman Kukumberg.