Main Content

Luis de la Fuente má jasno: Lepší tréner pre Španielsko ako on neexistuje

utorok, 13. december 2022 09:20 | Autor: TASR

Španielsko
Španielsko | zdroj: TASR

Luis de la Fuente zdôraznil, že neexistuje lepší kouč na lavičke španielskej futbalovej reprezentácie, ako je on sám. Šesťdesiatjedenročný tréner nahradil vo funkcii Luisa Enriqueho, ktorý vypadol s tímom prekvapujúco už v osemfinále MS v Katare proti Maroku v jedenástkovom rozstrele.

De la Fuente v uplynulom desaťročí trénoval španielske tímy do 19, 21 a 23 rokov. "Bol som profesionálnym futbalistom pätnásť rokov, získal som tituly a viedol som na medzinárodnej úrovni hráčov vo všetkých vekových kategóriách. Pri všetkej mojej pokore a úprimnosti, ak existuje niekto, kto vie, aká je budúcnosť španielskeho futbalu, som to ja," uviedol De la Fuente podľa agentúry DPA a vyjadril sa aj k Enriquemu: "S Luisom som mal veľmi blízky vzťah a ďakujem mu. Vymenili sme si správy a on mi zablahoželal k novej funkcii. Šampionát nemusíme analyzovať. Jeho práca bola výnimočná, ale nedá sa stále dosiahnuť iba úspech."

Kouč "La Furia Roja" potvrdil, že počíta v tíme s mladými futbalistami, no je aj fanúšikom skúsených hráčov. "Sergio Busquets je dôležitou súčasťou našej reprezentácie a ak bude Sergio Ramos v dobrej forme, môže prísť aj on," skonštatoval De la Fuente.