Main Content

HLASY: Holanďania prišli kvôli trofeji. Smutní, no hrdí Američania

sobota, 3. december 2022 20:41 | Autor: TASR

Holandsko
Holandsko | zdroj: TASR

Futbalisti Holandska sa stali prvými štvrťfinalistami MS v Katare, keď v sobotu v Al Rajáne zdolali tím USA 3:1. Základ úspechu položili "oranjes" v prvom polčase, keď zaznamenali dva góly.

Hrdinom duelu bol pravý obranca Denzel Dumfries, ktorý figuroval pri všetkých gólových momentoch Holanďanov. Dvakrát asistoval a jeden gól aj sám strelil.

Holandsko sa vo štvrťfinále stretne v piatok 9. decembra na štadióne v Lusaile s víťazom druhého sobotného zápasu Argentína - Austrália (20.00 h).

 

Hlasy (zdroj: AP, AFP):

Denzel Dumfries, hráč zápasu: "Je to pre nás veľmi dôležité víťazstvo. Odohrali sme výborný zápas a stále si myslím, že máme na viac. Máme vieru v seba, musíme zostať silní a uvidíme, čo sa stane."

Davy Klaassen, stredopoliar Holandska: "Dúfam, že sa nám podarí postúpiť čo najďalej. Sme tu kvôli trofeji."

Gregg Berhalter, tréner USA: "Mal som k dispozícii skvelú skupinu chlapcov. Som na nich hrdý, ale tiež sklamaný. Myslím si však, že sme urobili určitý pokrok. Keď sa ľudia pozrú na náš tím, vidia jasnú identitu. Vidia talentovaných chlapcov, ktorí bojujú jeden za druhého. Urobili sme pokrok, ale dnes sme sa nedokázali presadiť."

Matt Turner, brankár USA: "Keď sa pozriem do šatne, je tam extrémne ticho. Všetci chceme vytvoriť momenty pre ľudí doma, aby si zamilovali tento šport. Žiaľ, dnes to nebol jeden z našich dní."