Main Content

Toto je nominácia Slovensko U16 na turnaj v Česku: Nechýba brat Šimona Nemca

štvrtok, 27. október 2022 12:06 | Autor: TASR

Adam Nemec
Adam Nemec | zdroj: IG Adam Nemec

V nominácii slovenskej hokejovej reprezentácie do 16 rokov na novembrový Turnaj troch krajín v Česku nechýba ani líder produktivity doterajšieho priebehu extraligy dorastu Adam Nemec. Hlavný tréner Ivan Králik očakáva od brata Šimona Nemca, tohtoročnej draftovej dvojky, že v národnom tíme nadviaže na fantastickú bilanciu z úvodu sezóny a v konfrontácii s Čechmi, Švajčiarmi a dorastencami Sparty Praha bude ťahúňom 22-členného nominačného zoznamu.

Do uplynulého víkendu nastúpil pätnásťročný ľavý krídelník v extralige dorastu na 14 duelov, v ktorých zaznamenal 38 bodov. K 20 gólom pridal 18 asistencií a neohrozene kraľuje rebríčkom produktivity. Je najproduktívnejší hráč, najlepší strelec aj najlepší nahrávač. Aj vďaka nemu sa tím Draci Liptovský Mikuláš drží v hornej polovici 16-člennej tabuľky. "Adam nás na poslednej akcii šestnástky v auguste trošku sklamal. Zozbierali sme si však informácie o tom, ako vyzeral na ľade v úvode extraligy dorastu. Zatiaľ výrazne kraľuje v štatistikách produktivity. Verím, že sa za dva mesiace posunul herne aj výkonnostne. Očakávam, že taký líder, aký je na klubovej úrovni, bude aj v reprezentácii," povedal pre hockeyslovakia.sk hlavný kouč šestnástky Ivan Králik.

V nominácii na dvojdňový výcvikový tábor v Skalici a následne Turnaj troch krajín v českom meste Příbram sú aj ďalší hráči ročníka 2007, ktorí mali dobrý štart do extraligy dorastu. Medzi nimi útočníci Michal Čunderlík (23 bodov v 15 dueloch), Tomáš Chrenko (19 bodov v 14 dueloch) či brankár bratislavského Slovana Roberto Leonardo Henriquez, ktorý v 10 dueloch do uplynulého víkendu inkasoval len 13 gólov, vďaka čomu má viac ako 95-percentnú úspešnosť zásahov.

"Oslovili sme všetkých trénerov extraligy dorastu, aby sme mali potrebné informácie o potenciálnych adeptoch pre národný tím. Hľadali sme možnosti pre skladbu ideálneho mužstva aj vzhľadom na nadchádzajúce akcie, nielen teraz v novembri, ale aj v decembri. V Česku sme mali pôvodne odohrať len dva duely, no nechceli sme skončiť na turnaji už vo štvrtok. Preto sme hľadali možnosti tretej konfrontácie. Podarilo sa nám dohodnúť duel s dorastencami Sparty Praha," ozrejmil Králik.

Šestnástka v tejto sezóne už absolvovala turnajovú previerku na augustovom podujatí v Salzburgu. Českým rovesníkom podľahla v rámci základnej fázy 2:3, s domácim klubovým výberom do 17 rokov prehrala 1:4. V semifinále opätovne nestačila na Čechov, tentoraz 2:5. "Budeme predovšetkým pracovať na tom, aby nám vydržala strelecká potencia. V každom zápase na augustovom turnaji sme dokázali vystreliť na bránku viac ako tridsaťkrát. Nedali sme však veľa gólov, čo velí k práci na efektivite zakončenia. Na tréningoch si určite preberieme aj ďalšie detaily vrátane riešenia herných situácií a bránenia v obrannom pásme. Z hľadiska teórie máme veľa záležitostí, ktoré chceme s chlapcami prebrať. Času je však menej, preto ich musíme správne nadávkovať a veriť, že hráči zužitkujú v zápasoch všetko, čo si povieme," dodal pre hockeyslovakia.sk Králik.

 

nominácia SR 16 na VT v Skalici a Turnaj troch krajín v Příbrame (7. - 11. 11. 2022):

hráči podľa klubov:

Michal ČUNDERLÍK, Lukáš TOMKA (obaja Barani-HŠMH Banská Bystrica), Jakub HABLA (HOBA Bratislava), Roberto Leonardo HENRIQUEZ, Adam SALOŇ (obaja HC Slovan Bratislava), Timotej KUBIZNIAK (HC Košice), Adam NEMEC (Draci Liptovský Mikuláš), Tomáš VAJKO (HC Lučenec/VLCI Žilina-mládež), Tomáš CHRENKO, Matej BAJZA (MMHK Nitra), Dominik DANKO, Andreas STRAKA (obaja HK ŠKP Poprad), Martin KALIS (HK Dukla Trenčín), Dávid BALÁŽ, Mário KOHÚT (obaja HK Trnava), Patrik BREZÁNI (HKM Zvolen), Jakub DUBRAVÍK, Lukáš URDÁK (VLCI Žilina-mládež), Vladimír DRAVECKÝ, Michal RYBNIKÁR (obaja HC Oceláři Třinec/ČR), Adam KALMAN (HC Olomouc/ČR), Michal ČAPOŠ (SDE Hockey/Švéd.)

 

realizačný tím:

Manažér. Martin Petný (od 6.11.)

Hlavný tréner: Ivan Králik

Asistenti trénera: Michal Blanár, Boris Majeský

Tréner brankárov: Maximilián Bača

Kondičný tréner: Dávid Kurej

Lekár: Andrej Papp

Masér: Igor Šebesta (od 6.11.)

 

Náhradníci (na telefonické zavolanie): Samuel Slovák, Roman Taliga (obaja HC Slovan Bratislava), Ivan Berčík (HK Brezno), Miroslav Svrček (HO HAMIKOVO Hamuliakovo), Marcel Kimák, Ricardo Pavlík (obaja HC Košice), Michal Prádel, Viktor Stas (obaja Draci Liptovský Mikuláš), Tobias Jan Tabaček (MHA Martin), Sebastián Krajči (MMHK Nitra), Lukáš Knapík (HK ŠKP Poprad), Andrej Zuščák (HC Prešov), Tobias Uhlík (MHKM Skalica), Dávid Bórik, Patrik Fülöp (obaja HK Dukla Trenčín), Michal Pristach (HK Trnava), Lukáš Hukel, Daniel Necpál (obaja HKM Zvolen), Dávid Olejník (VLCI Žilina-mládež)

 

program:

streda 9. novembra: 14.30 Česko - Slovensko

štvrtok 10. novembra: 14.00 Švajčiarsko - Slovensko

piatok 11. novembra: 17.00 Česko - Švajčiarsko