Main Content

Erik ten Hag: Nehovorím, že som spokojný, toto by mal byť štandard

štvrtok, 20. október 2022 11:30 | Autor: TASR

Erik Ten Hag
Erik Ten Hag | zdroj: TASR

Futbalisti Manchestru United uštedrili Tottenhamu druhú prehru v ligovej sezóne. So Spurs si v stredu na Old Trafforde poradili 2:0 po presných zásahoch Freda a kapitána Bruna Fernandesa. Po vedúcom Arsenale Londýn sú tak len druhým tímom, ktorý dokázal v tomto ročníku anglickej Premier League nájsť recept na zverencov Antonia Conteho.

Domáci si v zápase 12. kola vytvorili mnoho šancí už pred prestávkou, no Tottenham držal nad vodou viacerými výbornými zákrokmi brankár Hugo Lloris. Ako prvý naňho našiel recept Fred v 47. minúte – pred šestnástkou mu narazil loptu Jadon Sancho a Brazílčan ju dostal do siete aj s "pomocou" dotyku obrancu hostí Bena Daviesa. O 20 minút neskôr zvýšil Fernandes z halfvoleja, ku ktorému sa dostal po bloku Erica Diera. Vo veľkej šanci bol ešte Marcus Rashford, no Lloris opäť ukázal svoju kvalitu. V bráne domácich bol tradične David de Gea, slovenský brankár Martin Dúbravka nefiguroval na súpiske domácich.

"Dnes sme videli jedenásť hráčov v obrane i útoku a to ma teší. Nehovorím, že som spokojný, toto by mal byť štandard. Momentálne však oslavujeme víťazstvo," uviedol ten Hag podľa DPA. "Myslím si, že sme predviedli najlepší výkon v tejto sezóne. Tím napreduje a v predchádzajúcich týždňoch ste mohli vidieť spôsob, akým chceme hrať," dodal ten Hag, ktorý nechal na lavičke hviezdneho Cristiana Ronalda. Ten odišiel do šatne ešte pred záverečným hvizdom. "Videl som ho odchádzať, no nerozprávali sme sa. Budem to riešiť zajtra," okomentoval správanie svojho zverenca holandský kormidelník. Portugalský útočník chcel v lete tím opustiť a v tomto ročníku nezasiahol už do druhého zápasu.

ManUtd je momentálne v tabuľke Premier League na piatom mieste s devätnástimi bodmi, jeho stredajší súper figuruje o dve priečky vyššie. Conte sa chce zamerať na prejav svojho mužstva v dueloch s veľkými klubmi. "Určite sme nemali dobrý zápas a nie je to prvýkrát, keď nás potrápil silný súper. V tabuľke sme na tom síce dobre, no vždy sa na tejto úrovni trápime," neskrýval kritiku taliansky kouč.

"Trápili sme sa proti Chelsea, bola to remíza, no súper mal navrch. Proti Arsenalu sme prehrali, rovnako, ako dnes," dodal Conte. Tottenham čaká najbližší duel v nedeľu proti Newcastlu, Manchester United zavíta v sobotu na Stamford Bridge, kde ho čaká Chelsea.