Main Content

Craig Ramsay ako Šťastný chlapec: Vychádza kniha o trénerovi Slovenska

piatok, 14. október 2022 20:23 | Autor: TASR

Craig Ramsay
Craig Ramsay | zdroj: TASR

Craig Ramsay ako Šťastný chlapec. Tento názov nesie nová knižná autobiografia, ktorá dokumentuje cestu trénera slovenskej hokejovej reprezentácie od jeho príchodu pod Tatry v lete roku 2017 až po súčasnosť.

Na vyše 200 stranách poodhaľuje verejnosti tajomstvo úspechu so slovenským hokejom, ponúka nevypovedané príbehy, vtipné historky aj know-how, ako dokráčať na vrchol v športovom a osobnom živote. Publikácia od autorov Tomáša Kyselicu a Petra Jánošíka v kooperácii s vydavateľským domom IKAR bude v kníhkupectvách k dispozícii od 15. novembra.

Obaja autori publikácie pracujú v Slovenskom zväze ľadového hokeja ako mediálni manažéri. Craiga Ramsayho sprevádzajú na sezónnych akciách slovenskej hokejovej reprezentácie vrátane popredných podujatí, akými sú majstrovstvá sveta či zimné olympijské hry. K zhmotneniu myšlienok 71-ročného charizmatického trénera ich inšpiroval on sám. "S Craigom absolvujeme v rámci reprezentačných kempov všetky mediálne povinnosti. Často sme s ním vo voľnom čase viedli neformálne rozhovory. Všetky príbehy, historky či myšlienky boli také zaujímavé, až sme si povedali, že by bola škoda, ak by sme ich nezvečnili do knižnej podoby. Craig je renomovaný hokejový tréner, veľký odborník a skvelý človek. Za progres, ktorý urobil so slovenskou hokejovou reprezentáciou, si poctu určite zaslúži,“ uviedol v tlačovej správe jeden z autorov Peter Jánošík.

Autobiografia pozostáva z desiatich kapitol a bonusovej autorskej vsuvky, ktorá opisuje návštevu Craiga u neho doma v Tampe na Floride. Kanadský tréner sa v rozprávaní prenesie od prvého kontaktu so slovenským hokejom až do roku 2022, v ktorom absolvoval bronzovú jazdu na ZOH v Pekingu i úspešné majstrovstvá sveta vo Fínsku, kde jeho zverenci tesne nestačili vo štvrťfinále na domácich Fínov, neskorších svetových šampiónov. Priblíži systém, ktorým zmenil herný prejav slovenského národného tímu, porozpráva príbehy zo zákulisia reprezentačného diania a prezradí viac o sebe, svojej rodine i záujmoch. V neposlednom rade prináša vysvetlenie, prečo nesie názov Šťastný chlapec. "Craig si za päť rokov pôsobenia v našom hokeji svojou odbornosťou a charizmou získal vrtošivé srdcia slovenských fanúšikov. Mnoho ľudí pritom netuší, že jeho myšlienky sú nadčasové, moderné a možno ich aplikovať nielen v športe, ale aj v bežnom živote. Vieme, že Craig raz opustí Slovensko a bude si užívať zaslúžený oddych doma na Floride. Táto kniha je zárukou, že všetko dobré, čo nám priniesol, tu v budúcnosti zostane aj po jeho odchode,“ dodal spoluautor Tomáš Kyselica.