Main Content

Britský boxer Chrisora zaplatí za facku Kličkovi

sobota, 18. február 2012 19:30 | Autor: TASR

Boxerská organizácia WBC potrestala Derecka Chisoru za neprimerané správanie.

Neuviedla bližšie, o akú sumu ide, rozdelí sa však medzi dve charitatívne organizácie. Ako je známe, 28-ročný Chisora, známy svojim neprimeraným správaním, dal počas piatkového váženia pred sobotňajším súbojom superťažkej hmotnostnej kategórie organizácie WBC svojmu súperovi Vitalijovi Kličkovi facku na ľavé líce.

"Vyriešim si to s ním v ringu," reagoval na nemiestny incident Kličko, ktorý si na svoju adresu musel vypočuť tiež niekoľko nevyberaných nadávok.

V Mníchove bude favoritom súboja Vitalij Kličko, ktorý je obhajcom titulu. Ukrajinec vyhral zo 45 súbojov doteraz 43, z toho 40 k.o. Rodák zo Zimbabwe Chisora z ostatných troch duelov dvakrát prehral. V decembri neuspel v kontroverznom súboji v Helsinkách s Robertom Heleniusom, v ktorom bol podľa mnohých vrátane Klička lepším.

"Dr. Železná päsť", ako znie prezývka Vitalija Klička, v novembri 2005 prerušil pre zdravotné problémy kariéru, ale v januári 2007 ohlásil návrat, zbavil titulu šampióna WBC Samuela Petera a sedemkrát ho obhájil. Na súboj s Chisorom sa pripravoval, akoby to mal byť jeho posledný zápas. Štyridsaťročný pästiar s doktorátom zo športových vied je diplomatom: "Viem, že to bude veľký boj a súper bude veľmi motivovaný. Aj preto som si ho vybral. Každý zápas môže byť mojím posledným, podľa toho sa pripravujem."

Aj keď už Kličko odboxoval veľa, stále má v ringu nesplnené sny. "Chcel by som ešte boxovať s Davidom Hayem. Sme však ešte veľmi ďaleko od zmluvy. Je ťažké dohadovať sa s jeho právnikmi. On si myslí, že je majstrom sveta. Dúfam preto, že sa pomeríme," dodal Kličko.

© WEBNOVINY