Main Content

Marek Hamšík aj Dávid Hancko sa predstavili v Európskej lige. Martin Dúbravka nechytal

piatok, 9. september 2022 09:10 | Autor: TASR

Marek Hamšík
Marek Hamšík | zdroj: TASR

Slovenskí futbalisti sa vo štvrtkových zápasoch úvodného kola Európskej ligy netešili zo zisku bodov. Obranca Dávid Hancko odohral v drese Feyenoordu Rotterdam celý duel, no holandský tím prehral na pôde Lazia Rím 2:4. Marek Hamšík nastúpil na druhý polčas za Trabzonspor, no turecké mužstvo prehralo v Budapešti s Ferencvárosom 2:3.

Maďarský tím dokázal zvíťaziť, hoci hral už od 16. min v oslabení po vylúčení obrancu Eldara Čiviča. Turecký majster prehrával po polčase 1:3, v závere doťahoval a mohol uhrať aspoň remízu, no gól Yaziciho v 87. min neplatil pre ofsajd, ktorý potvrdil videoasistent rozhodcu. Finalista uplynulého ročníka EKL Feyenoord prehrával v zápase už 0:4 a dvoma gólmi v závere dokázal aspoň prikrášliť výsledok.

Manchester United doma neuspel v súboji tímov z dvoch najkvalitnejších súťaži v Európe s Realom Sociedad San Sebastian 0:1. Jediný gól duelu dal z pokutového kopu Brais Mendez v 59. min.

Hráči Ludogorca Razgrad sa postarali o prekvapenie, keď zdolali AS Rím 2:1. Víťazný gól strelil v 88. min Nonato. Bulharský tím sa ujal vedenia v 72. min po góle Brazílčana Caulyho, no zverenci trénera Joseho Mourinha dokázali odpovedať presným zásahom striedajúceho uzbeckého útočníka Eldora Šomurodova v 86. min. O dve minúty sa však presadil ďalší brazílsky stredopoliar v drese domácich a Razgrad tak získal všetky body. Nečakala sa ani prehra zástupcu I. Bundesligy Unionu Berlín, ktorý podľahol doma belgickému vicemajstrovi Royal Union Saint-Gilloise 0:1.

Stade Rennes získal tri body na pôde cyperskej Larnaky zásluhou gólu v 94. minúte. O víťazný zásah na 2:1 sa postaral striedajúci obranca Lorenz Assignon. Podobným spôsobom uspelo doma aj Fenerbahce Istanbul. Dynamo Kyjev zdolalo 2:1 zásahom v 92. min od striedajúceho belgického útočníka Michyho Batshuayia. Londýnsky Arsenal nezaváhal na pôde FC Zürich. V St. Gallene, kam sa švajčiarsky klub presťahoval, keďže na jeho štadióne sa konal atletický míting Diamantovej ligy, zvíťazil 2:1.