Main Content

Bude mať Slovensko draftovaného hokejistu v prvom kole aj v roku 2024?

streda, 17. august 2022 11:53 | Autor: Róbert Kalnický

Jakub Chromiak
Jakub Chromiak | zdroj: FB Dukla Trenčín

Na Slovensku vyrastá ďalší hokejový talent. Jakub Chromiak by sa mohol stať ďalším slovenským hokejistom, ktorý bude draftovaný v prvom kole, avšak až v roku 2024.

Kapitán osemnástky z Hlinka Gretzky Cupu má výborne rozbehnutú kariéru. Okrem toho, že v tomto ročníku už odohral prestížny turnaj, zahral si aj v seniorskom tíme Dukly Trenčín. A nastúpil hneď v prvej obrane so skúseným Tomášom Starostom počas zápasu proti Vsetínu. Stále len 16-ročný rodák z Ilavy rozhodne nesklamal.

Chromiak by sa v novej sezóne mohol už naplno etablovať v extraligovom Trenčíne. Vlani už dostal v závere základnej časti a v play-off 9 príležitostí, teraz by však jeho pozícia mala byť iná. Nie príliš vysoký, za to veľmi dobre korčuľujúci zadák je slovenským TOP prospectom pre draft 2024. Veríme, že ho čaká úspešný rok, v ktorom zaujme skauta nejedného tímu.

Zaujímavosťou je, že jeho o 3 roky starší brat už si draftom do najlepšej hokejovej ligy sveta prešiel. V roku 2020 si ho v piatom kole z celkového 128. miesta vybralo Los Angeles Kings.