Main Content

PRED SEZÓNOU: Šimon Nemec v prvom tíme? Bude New Jersey tento rok vyššie?

streda, 10. august 2022 20:13 | Autor: Róbert Kalnický

Hokejisti New Jersey Devils
Hokejisti New Jersey Devils | zdroj: TASR

V novej sérii článkov si predstavíme všetkých 32 tímov kanadsko-americkej NHL pred novou sezónou. Pôjdeme pekne zo samotného dna celej profiligy. Na 28. mieste sa v uplynulom ročníku umiestnilo New Jersey Devils, preto si ho dnes priblížime ako piate.

ROČNÍK 2021/2022:

Tím - Výhry - Prehry so ziskom bodu - Prehry - Skóre - Body

New Jersey Devils - 27 - 9 - 46 - 248:307 - 63

Diabli uplynulý rok nepatrili k najlepším tímom a tak to aj vyzeralo. Už takmer v polovici základnej časti bolo jasné, že ani tento raz to na play-off nebude stačiť. Navyše, celok z New Arku nefungoval najlepšie ani v defenzíve a bránkovisko bolo veľkým problémom. 307 inkasovaných gólov je toho dôkazom. V prípade zlepšenia hry vzadu to však môže byť ďaleko lepšie.

ODCHODY:

Frédérik Gauthier - HC Ajoie

Janne Kuokkanen - HC Fribourg-Gotterón

Ty Smith - Pittsburgh Penguins

Christián Jaroš - Avangard Omsk

Pavel Zacha - Boston Bruins

Jon Gillies - Arizona Coyotes

Colton White - Anaheim Ducks

Odchody sa v organizácii Diablov dotkli aj Slovenska. V priebehu záveru uplynulého ročníka odišiel Marián Studenič, v lete zas Christián Jaroš, ktorý vzdal šancu bojovať o NHL. Ďalšími citeľnými odchodmi sú Janne Kuokkanen, Ty Smith a Pavel Zacha. Prvý menovaný odchádza zo Severnej Ameriky.

PRÍCHODY:

Topias Vilén - Lahti Pelicans

Šimon Nemec - draft

Ondřej Palát - Tampa Bay Lightning

Vítek Vaněček - Washington Capitals

Erik Haula - Boston Bruins

Brendan Smith - Carolina Hurricanes

Tyler Wotherspoon - Utica Comets

Jack Dugan - Vegas Golden Knights

Brian Pinho - Washington Capitals

John Marino - Pittsburgh Penguins

Príchodov do organizácie Diablov je viacero. Najjagavejšími osobnosťami sú jednoznačne Ondřej Palát a Vítek Vaněček. Okrem nich stoja za zmienku aj John Marino, ktorý má rozšíriť defenzívne rady a všestranný center Erik Haula.

Šimon Nemec
Šimon Nemec | zdroj: Twitter

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Vítek Vaněček - Mackenzie Blackwood

Obrana:

Ryan Graves - Dougie Hamilton

Jonas Siegenthaler - Damon Severson

Šimon Nemec - John Marino

Brendan Smith

Útok:

Ondřej Palát - Nico Hischier - Jesper Bratt

Yegor Sharangovich - Jack Hughes - Dawson Mercer

Tomáš Tatar - Erik Haula - Andreas Johnsson

Jesper Boqvist - Michael McLeod - Nathan Bastian

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

New Jersey v lete posilnilo na všetkých postoch a dovolíme si tvrdiť, že mierne tabuľkou pôjdu hore. Mladý tím plný Európanov má obrovský potenciál a môže pomaly, ale isto začať stúpať hore súťažou. V novom ročníku ich radíme možno aj k čiernym koňom celej súťaže. Samozrejme, nehovoríme, že z toho bude Stanley Cup, ale účasť v play-off by z toho po dlhšej odmlke byť mohla. Predsa len, Diabli priviedli Ondřeja Paláta a Víteka Vaněčeka, takže kvalita bude vyššia. Pokiaľ bude fungovať defenzíva, v ktorej figurujú viaceré zaujímavé mená, môže to byť skvelý rok. Náš tip na umiestnenie je 19. miesto.

SLOVÁCI:

V tíme nájdeme hneď tandem slovenských hokejistov. Tomáš Tatar potrebuje zažiť výrazne lepšiu sezónu. Vlani nazbieral len 30 kanadských bodov, čo je na hráča s platom 4,5 milióna dolárov stále dosť málo. Aj vedenie Devils určite od neho očakáva viac. Veríme, že sa mu to podarí a stane sa lídrom tohto mužstva. Veľké nádeje vkladáme aj do Šimona Nemca. Dovolíme si tvrdiť, že v tomto tíme Diablov má reálnu príležitosť zasiahnuť do viacerých stretnutí, ako by sa mohlo stať. Kľudne sa môže stať, že sa usadí v prvom tíme, avšak nič nemá isté. Múdrejší budeme po predsezónnych kempoch, ktoré čoskoro začnú.