Main Content

PRED SEZÓNOU: Na čo siahli, to nevyšlo. Čo bude s Flyers?

utorok, 9. august 2022 16:15 | Autor: Róbert Kalnický

Philadelphia Flyers
Philadelphia Flyers | zdroj: TASR

V novej sérii článkov si predstavíme všetkých 32 tímov kanadsko-americkej NHL pred novou sezónou. Pôjdeme pekne zo samotného dna celej profiligy. Na 29. mieste sa v uplynulom ročníku umiestnila Philadelphia Flyers, preto si ju dnes priblížime ako štvrtú.

ROČNÍK 2021/2022:

Tím - Výhry - Prehry so ziskom bodu - Prehry - Skóre - Body

Philadelphia Flyers - 20 - 5 - 57 - 211:298 - 61

Ročník Philadelphie Flyers bol veľkým trápením. V tomto celku z Pensylvánie verili, že môže prísť konečne úspech, avšak nepodarilo sa. Krokom vedľa sa javilo aj angažovanie Ryana Ellisa, ktorý v uplynulom ročníku kvôli zraneniu odohral len 4 stretnutia. Navyše, počas Trade Deadline prišli veľké zmeny, ktoré si priblížime.

Hokejisti Philadelphia Flyers
Hokejisti Philadelphia Flyers | zdroj: TASR

ODCHODY:

Samuel Morin - koniec kariéry

Matthew Strome - ???

Oskar Lindblom - San Jose Sharks

Martin Jones - Seattle Kraken

Adam Clendeling - Rockford IceHogs

Veľké odchody vo Philadelphii v lete nenastali. Prekvapením bol koniec kariéry Samuela Morina. Tohto kedysi elitného obrancu však dlhodobo limitovali zranenia a napokon sa rozhodol zavesiť korčule na klinec. Martin Jones už taktiež nebude súčasťou Letcov, pretože v novom ročníku ho uvidíme v drese Seattlu Kraken. Ďalším šokom bola aj výmena Oskara Lindbloma.

PRÍCHODY:

Adam Brooks - Winnipeg Jets

Cooper Marody - Edmonton Oilers

Justin Braun - New York Rangers

Tony DeAngelo - Carolina Hurricanes

Nicolas Deslauriers - Minnesota Wild

Troy Grosenick - Boston Bruins

Najväčšími posilami sú určite obrancovia Tony DeAngelo či Justin Braun. Okrem nich prichádza oživiť ofenzívu aj silový útočník Nicolas Deslauriers. Priaznivci Letcov však môžu byť z posledného letného obdobia sklamaní. Flyers boli totiž spájaní aj so ziskom Johnnyho Gaudreaua či iných hviezd. Nič z toho sa však nepodarilo.

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Carter Hart - Felix Sandström

Obrana:

Ivan Provorov - Tony DeAngelos

Travis Sanheim - Rasmus Ristolainen

Cam York - Justin Braun

Kevin Connauton

Útok:

Scott Laughton - Sean Couturier - Travis Konecny

James Van Riemsdyk - Kevin Hayes - Cam Atkinson

Joel Farabee - Morgan Frost - Owen Tippett

Nicolas Deslauriers - Patrick Brown - Bobby Brink

Zack MacEwen

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Ako sme už spomínali, na čo Philadelphia siahla, to jej nevyšlo. Reč je napríklad o Ivanovi Fedotovovi, ktorý sa s najväčšou pravdepodobnosťou do NHL nedostane, o Ryanovi Ellisovi, na ktorom mala byť defenzíva Flyers postavená v nasledujúcich rokoch, avšak po ťažkom zranení pravdepodobne nestihne ani úvod ročníka 2022/2023. Otázna je forma Cartera Harta. Ani tento kanadský brankár nenapĺňa potenciál hviezdy najlepšej hokejovej ligy sveta. Celkovo na súpiske absentuje väčšie osobnosti, ktoré by mali Flyers posunúť do play-off. Dovolíme si povedať, že v tomto pensylvánskom celku je prakticky všetko zle. Znamená to, že Philu ani v tejto sezóne nečaká posun hore. Náš tip na umiestnenie je 30. miesto.