Main Content

PRED SEZÓNOU: V päťtisícovej hale a opäť na dne. Prekvapí Arizona?

sobota, 6. august 2022 12:09 | Autor: Róbert Kalnický

Arizona Coyotes
Arizona Coyotes | zdroj: TASR

V novej sérii článkov si predstavíme všetkých 32 tímov kanadsko-americkej NHL pred novou sezónou. Pôjdeme pekne zo samotného dna celej profiligy. Na 31. mieste sa v uplynulom ročníku umiestnila Arizona Coyotes, preto si ju dnes priblížime ako druhú.

ROČNÍK 2021/2022:

Tím - Výhry - Prehry so ziskom bodu - Prehry - Skóre - Body

Arizona Coyotes - 25 - 6 - 51 - 207:313 - 56

Vlaňajší ročník bol pre Kojotov ďalším veľkým sklamaním. Yotes mali najhorší útok v celej súťaži a v Západnej konferencii obsadil opäť poslednú priečku. Hovorilo sa však o tom, že tento tím z púšte bude chcieť zaloviť najmä na drafte, kde si napokon volil až trikrát v prvom kole.

ODCHODY:

Dmitrij Jaškin - SKA Petrohrad

Harri Säteri - EHC Biel-Bienne

Kyle Capobianco - Winnipeg Jets

Ty Emberson - New York Rangers

Phil Kessel - ???

Arizona príde s najväčšou pravdepodobnosťou o svojho mentora mladíkov Phila Kessela, ktorý si ešte stále však nevybral nové pôsobisko. Okrem neho však stoja za zmienku aj odchody Dmitrija Jaškina či Harriho Säteriho, ktorí sa obaja vracajú do Európy.

PRÍCHODY:

Logan Cooley - draft

Miloš Kelemen - Mladá Boleslav

Nick Bjugstad - Minnesota Wild

Lukáš Klok - Nefthekimik Nižnekamsk

Ronald Knot - Nefhekimik Nižnekamsk

Conor Geekie - draft

Zack Kassian - Edmonton Oilers

Grigori Dronov - Metallurg Magnitogorsk

Josh Brown - Boston Bruins

Troy Stecher - Detroit Red Wings

Jon Gillies - New Jersey Devils

Laurent Dauphin - Montreal Canadiens

Patrik Nemeth - New York Rangers

Čo sa týka príchodov, vedenie Yotes sa zameralo na pomerne lacných hokejistov, ktorí môžu len prekvapiť. Azda najväčšími osobnosťami, ktoré posilnia Arizonu sú Nick Bjugstad, Zack Kassia a Troy Stecher. Šancu ukázať sa dostávajú aj viacerí hráči z Európy, medzi ktorými je český tandem Klok - Knot, ale aj Slovák Kelemen. Uvidíme, či šancu v prvom tíme dostanú aj draftové hviezdičky Logan Cooley a Conor Geekie.

Miloš Kelemen
Miloš Kelemen | zdroj: TASR

PREDPOKLADANÁ ZOSTAVA:

Brána:

Karel Vejmelka - Jon Gillies

Obrana:

Shayne Gostisbehere - Dysin Mayo

Jakob Chychrun - Troy Stecher

Patrik Nemeth - Josh Brown

Conor Timmins

Útok:

Clayton Keller - Travis Boyd - Nick Schmaltz

Lawson Crouse - Barret Hayton - Logan Cooley

Zack Kassian - Nick Bjugstad - Christian Fisher

Jack McBain - Nick Ritchie - Andrew Ladd

Karel Vejmelka
Karel Vejmelka | zdroj: Instagram Karel Vejmelka

PREDIKCIA UMIESTNENIA:

Žiaľ, ani tento rok s Arizonou prakticky nie je možné počítať do bojov o play-off. Zaujímavosťou je, že svoje domáce zápasy budú hrať len v univerzitnej hale s kapacitou okolo 5000 divákov. Aj to z nich robí outsidera súťaže. Kojoti sa pred sezónou príliš neposilnili a opäť idú skôr cestou hľadanie niekoho, kto bude mať životnú sezónu. V zostave nenájdeme niekoho, kto by príliš vynikal. V bránkovisku sa budú opäť spoliehať na Čecha Vejmelku. Pri pohľade na defenzívu však ide pomaly strach a hrôza. Dá sa očakávať, že tam to opäť bude škrípať. Útok by mali pozdvihnúť najmä Nick Bjugstad a v nováčikovskej sezóne aj americký útočník Logan Cooley. Našim tipom však je až 31. miesto.

SLOVÁCI:

Na súpiske Yotes je zo Slovenska len Miloš Kelemen. 22-ročný forward však s najväčšou pravdepodobnosťou nezačne sezónu v prvom tíme, ale na farme. Pri pohľade na súpisku si však dovolíme tvrdiť, že pri troche šťastia a vydarenej adaptácii na zámorský štýl hokeja môže Kelemen do najlepšej hokejovej ligy sveta nazrieť. Našou predikciou je, že tento rodák z Lučenca dostane v drese Arizony priestor minimálne v 15 stretnutiach.