Main Content

Ďalší týždeň a ďalšie sklamanie vo Ferrari. Dokedy to bude pokračovať?

pondelok, 25. júl 2022 07:50 | Autor: TASR

Charles Leclerc
Charles Leclerc | zdroj: TASR

Monačan Charles Leclerc z tímu Ferrari nedokončil nedeľňajšiu Veľkú cenu Francúzska motoristického seriálu MS F1, keď v pozícii lídra pretekov doplatil na jazdeckú chybu v kombinácii s opotrebovanými pneumatikami. V 18. kole po výjazde z pravotočivej zákruty neudržal monopost na trati, spravil "hodiny" a po náraze do bariéry sa pre neho preteky skončili.

V tom čase mal pred Holanďanom Maxom Verstappenom z Red Bullu približne 1,5-sekundový náskok, pričom viackrát odolal jeho atakom. Leclerc vyviazol z kolízie bez zranenia, z poškodeného monopostu vyšiel pohotovo a po vlastných. Úradujúci majster sveta zvíťazil a vedenie v priebežnom poradí pred Leclercom zvýšil už na 63 bodov.

"Bola to moja jazdecká chyba. Monopost sa odtrhol zvláštnym spôsobom. Pozriem sa na dáta a pokúsim sa zistiť niečo, čo zatiaľ ešte neviem. Myslím si, že moje výkony v tejto sezóne sú zatiaľ najlepšie, aké som v mojej kariére predvádzal, no keď sa budem dopúšťať takýchto chýb, tak budú bezvýznamné. Strácam príliš veľa bodov, sedem v Imole, 25 vo Francúzsku. Pravdepodobne sme dnes mali najrýchlejšie auto. Ak nezískame titul o 32 bodov, budem vedieť, kde som ich stratil, je to neprijateľné," sypal si popol na hlavu Leclerc.

Do dvanásteho podujatia ročníka vyštartoval 24-ročný Monačan z pole position - už siedmej v sezóne, no na víťazstvo premenil iba dve z nich (Bahrajn, Austrália). "Bol to pre mňa mimoriadne náročný víkend, počas ktorého som sa trápil s vyvážením monopostu aj vysokou teplotou vzduchu a trate. V takýchto podmienkach je zložité zostať konzistentný. Chyba prišla v najhoršom možnom momente. Musím sa toho vyvarovať," dodal Leclerc pre televíziu Sky Sports.