Main Content

Snookrove German Masters ovládol Ronnie O’Sullivan

utorok, 7. február 2012 12:49 | Autor: Richard Weinfortner

Snookrove German Masters ovládol Ronnie O’Sullivan
Snookrove German Masters ovládol Ronnie O’Sullivan | zdroj: Richard Weinfortner pre Sport7.sk

Po januárovom turnaji Masters si opäť prišli fanúšikovia snookru na svoje na turnaji German Masters. Na ňom sa opäť predstavili aj tí najlepší. Nechýbali samozrejme hráči z najlepšej desiatky.

V kvalifikácii mierne nečakane skončili Dominic Dale (26.hráč), Stephen Hendry (21.hráč), Mark King (25.hráč) a Jamie Cope (18.hráč). V prvom kole diváci boli svedkami len jedného väčšieho prekvapenia. Ding Junhui nečakane nestačil na svojho krajana Yu Delu a prehral s ním 3:5. Svojich fanúšikov však poriadne zneistil aj Ronnie O’Sullivan, bývalý fenomén v tomto športe, dnes 14.hráč na svete. Ten v 1.kole hranom na 9 framov prehrával s Andrewom Higginsonom už 0:4, ale následne vyhral všetkých 5 ostávajúcich framov a svojho krajana, ktorý sa na German Masters dostal cez kvalifikáciu vyradil.

V 2.kole skončilo aj najväčšie prekvapenie prvého kola Yu Delu, ktorý nestačil na Stephena Leeho a prehral s ním 2:5. Turnaj v druhom kole opustil aj John Higgins (2.hráč) a Neil Robertson (4.hráč). Štvrťfinále bolo čisto britskou záležitosťou. Okrem 5 Angličanov sa v ňom predstavili 2 Walesania a jeden Škót. Tým Škótom bol neskorší finalista Stephen Maguire, ktorý zdolal mladého talentovaného Judda Trumpa 5:4 a v semifinále vyradil Shauna Murphyho 6:0 na framy. Finálový súboj tak zviedol O’Sullivan a Maguire. Finále bolo vypísané na 17 framov. Maguire viedol 4:1 aj 5:2, ale ani to nestačilo, keďže súper otočil na 6:7. Potom Ronnie O’Sullivan zápas udržal a nakoniec sa tešil z víťazstva 9:7.

Najvyšším breakom na turnaji sa prezentoval Stephen Maguire vo finále - 130 bodov. Stovka bola vo finálovom súboji pokorená 5krát, z toho 4krát Maguirom. Ani to však na konečné víťazstvo nestačilo. Fanúšikovia snookru sa už teraz môžu tešiť na Welsh Open. Kvalifikácia sa začína 8.2., hlavný turnaj 13.2.