Main Content

Za víťazstvo v Super Bowle chystá New York mega oslavu

pondelok, 6. február 2012 13:00 | Autor: TASR

Hrdinovia nedeľňajšieho Super Bowlu amerického futbalu New York Giants sa môžu tešiť na veľkolepé oslavy.

Po víťazstve 21:17 nad New England Patriots im to sľúbil samotný starosta Michael Bloomberg. Newyorčania, prirodzene, nečakali na radnicu a zabávali sa už v nedeľu.

"Eli Manning je najlepším quarterbackom histórie pri obratoch v štvrtej štvrtine," vyzdvihol 28-ročný obyvateľ Manhattanu Andrew West výkon rozohrávača Giants v Indianapolise. "Celkovo to bol v podaní oboch tímov veľký zápas, ale Giants sa dokázali presadiť," dodal pomerne objektívny fanúšik na margo reprízy finále z roku 2008, kedy Patriots takisto nestačili na Giants.

"Zdá sa, že vždy, keď ich ľudia odpisujú, sa vedia zomknúť a ukázať všetkým, že sú na omyle. Najlepšie hrajú vtedy, keď ich pritlačia k múru," pridal ďalší postreh 23-ročný Keith Panzarella z Queensu.

Oficiálne oslavy sa budú konať v utorok. V New Yorku sa konfetami nebude šetriť. "Big Blue nám znova darovali nezabudnuteľný zápas, v utorok im zase my predvedieme oslavu, na akú nezabudnú," vyhlásil starosta Bloomberg. New York Giants napriek názvu hrávajú svoje domáce zápasy na MetLife Stadium v East Rutherforde v New Jersey. Tri štvrtiny opýtaných obyvateľov New York City si myslí, že oslavy patria do New Yorku, 14 percent vrátane guvernéra štátu Chrisa Christieho uprednostňuje New Jersey. Zatiaľ čo New York bol po 46. Super Bowle na nohách, Boston potichu smútil. Priaznivci Patriots však žiaľ znášali statočne, pomaly a pokojne vyprázdnili centrum mesta. Polícia bola pripravená na nepokoje, ale zasahovať nemusela.


Super Bowl lámal rekordy sociálnych sietí

O mimoriadnej sledovanosti nedeľňajšieho 46. Super Bowlu v americkom futbale svedčí aj rekordných 10-tisíc komentárov na sociálnej sieti Twitter za každú sekundu záverečných troch minút zápasu New England Patriots s New York Giants. Užívatelia internetu si nenechali ujsť ani polčasovú šou v podaní Madonny, v najexponovanejšom päťminútovom úseku zaznamenal Twitter priemerne 8000 príspevkov za sekundu. Posledná trojminútovka duelu v Indianapolise prekonala aj rekord 9000 tweetov za sekundu speváčky Beyoncé, keď na odovzdávaní cien MTV Video Music Awards vlani v auguste oznámila svoje tehotenstvo. Predchádzajúce športové maximum 7196 tweetov za sekundu patrilo finále ženských futbalových majstrovstiev sveta medzi USA a Japonskom v júli minulého roku. Twitter má viac ako 100 miliónov užívateľov. Vo finále play-off NFL vyhrali New York Giants nad New England Patriots 21:17.



© WEBNOVINY