Main Content

Jurgen Klopp: Ak je brankár najlepší hráč zápasu, niečo nie je v poriadku

nedeľa, 29. máj 2022 13:51 | Autor: TASR

Jurgen Klopp
Jurgen Klopp | zdroj: TASR

Futbalistom Realu Madrid stačila jediná strela na bránku, aby uspeli v sobotňajšom finále Ligy majstrov 2021/2022 proti FC Liverpool. Postaral sa o ňu v 59. minúte brazílsky útočník Vinicius Junior, ktorý zariadil tesné víťazstvo "bieleho baletu" 1:0. Španielsky gigant vylepšil vlastný rekord, keď trofej za triumf v európskej pohárovej súťaží číslo jeden získal už štrnástykrát.

Anglický tím dlho siahal v sezóne na štyri trofeje, no napokon ju zakončil iba s dvomi. Na domácej scéne sa tešil z triumfu v Pohári FA i v Ligovom pohári, v Premier League zaostal za majstrovským Manchestrom City o jediný bod a v Lige majstrov prehral vo finále. V LM/EPM má naďalej šesť titulov z rokov 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 a 2019. Jeho šnúra bez prehry sa zastavila na méte 18 zápasov, predtým naposledy podľahol ešte v marci v domácej osemfinálovej odvete LM Interu Miláno 0:1.

Jürgen Klopp zažil v pozícii trénera už tretiu finálovú prehru v LM. "Ak je brankár najlepší hráč zápasu, niečo nie je v poriadku. Spravili sme z neho hrdinu. Urobili sme veľa vecí správne, ale nedokázali sme streliť gól a súper jeden dal. To je najjednoduchšie vysvetlenie, prečo sme prehrali. Mali sme tri obrovské šance, pri ktorých Courtois predviedol famózne zákroky. Bol to on, kto nám nedovolil radovať sa. Napriek tomu cítim hrdosť na tento tím. Hráči majú za sebou úžasnú sezónu. Získali sme dve trofeje a na ďalšie dve sme siahali. Chýbal nám iba kúsok, aby sme ich získali, bojovali sme až do konca. Táto fantastická skupina hráčov sa však o to pokúsi v ďalšom ročníku, o tom som presvedčený. Odkazujem našim fanúšikom, aby si už teraz rezervovali hotely v Istanbule," poznamenal Klopp narážajúc na fakt, že finále LM v roku 2023 sa uskutoční v najväčšom tureckom meste.