Main Content

PO 1. TRETINE: Slovensko vedie nad favoritom. Všetko začal najmladší hráč

štvrtok, 26. máj 2022 19:15 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Sýkora
Adam Sýkora | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti po prvej tretine statočne bojujú a s obrovským favoritom z Fínska vedú 2:1.

Štvrťfinálový duel odštartoval v opatrnom tempe a v úvodných sekundách mal mierne navrch náš tím. V úvodnej päťminútovke sme obrovského favorita ku strele nepustili. V 6. minúte Tamášiho fauloval Granlund a naši reprezentanti dostali príležitosť zahrať si v prvej presilovej hre. V nej pálili Slafkovský aj Tatar, gól nepadol. 

Prvý väčší fínsky nápor prišiel až po reklamnej prestávke, avšak nasledovalo naše prečíslenie, v ktorom zblokovanú strelu Luntera tečoval za Olkinuoru Adam Sýkora - 0:1! Príležitosť po inkasovanom góle mal Seppala, Húska pokryl jeho strelu. Inkasovaný gól fínskeho brankára zneistil a vypadla mu aj Regendova strela. 

Fínska mašina sa začínala postupne rozbiehať. Hartikainenove obtočenie spoza brány však Húska zachytil. V 13. minúte preveril Húsku tvrdým príklepom spoza Nemca Rajala, slovenský brankár pripravený.Ďalšiu príležitosť mal Hartikainen, ale rozvlnil len bočnú sieť našej svätyne. 

Slovenskí hokejisti boli aj naďalej aktívni. Po Takáčovej strele sa dostal k puku Regenda a dorazil ho za chrbát fínskeho brankára. Po druhom strelenom góle tempo hry mierne upadlo. Nasledovala strela Ivana, Olkinuora bol pripravený. Necelú minútu a pol pred koncom Anttila tečoval Frimanovu strelu - 1:2.