Main Content

Slovensko dokázalo poraziť Talianov. Hra o postup je v našich rukách

sobota, 21. máj 2022 21:00 | Autor: Róbert Kalnický

Adam Sýkora
Adam Sýkora | zdroj: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti si pripísali tretiu výhru na majstrovstvách sveta. Talianov sme porazili výsledkom 3:1.

Do záverečnej časti stretnutia sme vstúpili aktívne, vybojovali sme si aj presilovú hru, v nej však fauloval Slafkovský a nasledovala hra 4 proti 4. Viac priestoru na ľade vyhovovalo našim hokejistom, ale Lunter sa sám pred brankárom Bernardom nedokázal presadiť. V skrátenej presilovej hre nášho súpera sa presadil Alex Trivellato a dráma bola na svete.

Po inkasovanom góle sa naši snažili opäť zatlačiť súpera, viacero pokusov nášho celku však Bernard kryl. Hroziť začali aj Taliani, avšak premotivovaný ostal Di Perna, ktorý si vyšliapol na Adama Sýkoru a umožnil nášmu tímu hrať si ďalšiu presilovú hru. Hra v početnej výhode priniesla šancu Fehérváryho, Bernard sa bleskovo presunul. Aktívni boli aj Kollár s Regendom, ani oni však recept na výborne chytajúceho talianskeho gólmana nenašiel. V závere presilovej hry napokon prekliatie zlomil Tamáši, ktorý dokončil načatú robotu Lantošiho s Takáčom - 3:1.

Taliani po našom presnom zásahu znervózneli a snažili sa vyvolať šarvátku. Nasledoval faul Lantošiho a Taliani dostali príležitosť ďalšej presilovej hry. Náš súper v presilovej hre hrozil, ale neuspel. Slovenskí hokejisti sa snažili Talianov zlomiť štvrtým presným zásahom, ale Bernard svojich podržal. 

2 a pol minúty pred koncom tretej tretiny Bernard opustili svoje pracovisko a Taliani si vyskúšali powerplay. Väčší tlak si však outsider našej skupiny nedokázal pripraviť. Do odkrytej svätyne sme však neskórovali, ale duel sme napokon vyhrali.