Main Content

Fínsko uštedrilo Britom „kanár“. Tí už tretí zápas za sebou nedokázali skórovať

piatok, 20. máj 2022 17:42 | Autor: TASR

Fínsko
Fínsko | zdroj: TASR

Hokejisti Fínska vyhrali v piatkovom dueli MS nad Veľkou Britániou hladko 6:0 a dostali sa priebežne na prvé miesto v B-skupine. Domáci bez problémov potvrdili úlohu favorita, štyrikrát im ku gólu pomohol aj teč súpera. Na strely vyhrali 42:10. Briti sú s jedným bodom na chvoste tabuľky, gólovo vyšli naprázdno v treťom stretnutí za sebou.

Fínov najbližšie čaká súboj s Rakúskom v sobotu o 15.20 SELČ, Veľká Británia nastúpi o deň neskôr v rovnakom čase proti Lotyšsku.

B-skupina (Tampere):

Veľká Británia - Fínsko 0:6 (0:2, 0:2, 0:2)

Góly: 7. Friman (Vatanen, Lammikko), 12. Hietanen (Manninen, Lehtonen), 27. Filppula (Granlund, Hartikainen), 29. Armia (Friman, Pesonen), 50. Mäenalanen (Lindell, Ohtamaa), 56. Rajala (Heiskanen, Pesonen). Rozhodcovia: Dehaen (Fr.), Frandsen (Dán.) – Briganti (USA), Seewald (Rak.), vylúčení: 2:1 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 11.502 divákov.

V. Británia: Bowns – Richardson, Tetlow, O'Connor, D. Phillips, Clements, Ehrhardt, Batch, Jones – Dowd, Lake, Neilson – Perlini, Conway, Mosey – Lachowicz, J. Phillips, Waller – Hook, Myers, Davies

Fínsko: Olkinuora – Lehtonen, Hietanen, Seppälä, Heiskanen, Friman, Vatanen, Ohtamaa, Lindell – Granlund, Manninen, Hartikainen – Rajala, Filppula, Sallinen – Armia, Pesonen, Innala – Anttila, Björninen, Mäenalanen – Lammikko

Duel bol od prvých sekúnd jednoznačne v réžii Suomi. Z hernej i streleckej prevahy vyťažili domáci v prvej dvadsaťminútovke dva góly, oba si na konto pripísali obrancovia nahodením od modrej čiary a s prispením tečov hráčov súpera. Najskôr sa takto presadil v 7. minúte Friman, o päť minút neskôr zvvýšil na 2:0 Hietanen. Tretí fínsky zásah pridal v 27. minúte kapitán Filppula po prihrávke od Granlunda, štvrtý o chvíľu neskôr po rýchlom brejku Armia opäť s prispením britskej defenzívy. Hladký triumf Fínov spečatili v tretej tretine Mäenalanen a v presilovke Rajala. Briti sa pred bránku favorita dostávali málo a sporadické náznaky šancí nedokázali využiť. Druhé čisté konto na turnaji si tak pripísal brankár Olkinuora.