Main Content

Húska: Kanada je podľa mňa najsilnejší tím v skupine. Som rád, ako sme bojovali (HLASY)

pondelok, 16. máj 2022 19:23 | Autor: TASR

Adam Húska
Adam Húska | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti držali krok s favoritom na MS iba dve tretiny. Vo svojom treťom zápase v základnej A-skupine na MS vo Fínsku podľahli Kanade 1:5, o všetkom rozhodol záver druhej dvadsaťminútovky. V ňom mali Slováci šance na gól na 2:2, ale nepremenili ich a vzápätí inkasovali po tretí raz. Po tomto momente Kanada prebrala taktovku pevne do rúk.

Šance na gól mali v druhej tretine Krištof, ďalšie sľubné gólové príležitosti nepremenili ani Tamáši aj Ivan. Brankár Adam Húska sa potom vyznamenal pri úniku Lowryho v oslabení, ale v 38. minúte tretíkrát inkasoval. "Bol to rýchly hokej a ja mám rád rýchly hokej. Kanada je podľa mňa najsilnejší tím v našej skupine. Som rád, ako sme bojovali s týmto súperom, ale držali sme to len dve tretiny," povedal Húska.

V úvode tretej časti pridali Kanaďania štvrtý gól, ktorým definitívne zlomili odpor zverencov Craiga Ramsayho. "My sme si hovorili, že ten tretí gól s nami nemôže nič spraviť. Dostali sme dva vlastné góly, čo bola škoda, lebo sme proti Kanade ubránili dlhé oslabenie a to nás malo nakopnúť. Bol to náročný zápas aj po psychickej stránke, lebo sme s nimi hrali dve tretiny dobrú partiu. Ale tie vlastné góly, to dá dole psychiku," priznal pre TASR útočník Jakub Minárik.

V druhej tretine mali Slováci niekoľko dobrých fáz, najmä štvrtá päťka si dokázala vytvoriť tlak, ale potrebný druhý gól neprišiel. "My sme sa ich snažili zavrieť a rýchlo vystriedať, lebo sme mali bližšie zo striedačky do pásma. Mali sme dosť šancí na gól, ale bohužiaľ," dodal Minárik.

Pre 21-ročného centra bola konfrontácia so súperom z kolísky hokeja prvou na vrcholnom turnaji. "Bolo to veľmi ťažké. Snažili sme sa korčuľovať, ale oni mali skúsenosti, vedeli si to dať v pásme veľmi ľahko. To bolo pre nás najťažšie, hrať v obrannom pásme," uzavrel Minárik pre TASR.