Main Content

OFICIÁLNE: Slovenskí hokejisti nestačili na Nemecko

sobota, 14. máj 2022 20:59 | Autor: Róbert Kalnický

Patrik Rybár
Patrik Rybár | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti podľahli Nemecku 1:2.

Tretia tretina začala našou presilovou hrou. A po pár sekundách odišiel na trestnú lavicu Müller za zovretie puku. Ani jedna z Čerešňákových striel však v sieti neskončila. V hre 5 na 4 Nemci dokázali zblokovať aj Lantošiho či Lunterove pokusy. Skúšal to aj Pospíšil z prvej, Grubauer svojich podržal. Po presilovej hre mal strelu aj Grman, dorážky však neprišli. 

Ďalšie nastrelenie mal opäť Čerešňák, Grubauera však viac popálila strela Regendu. Osmelili sa aj Nemci, ale Müller Rybára neprekonal. V prečíslení 2 na 1 pálil Ehl, Rybár ostal úspešný. Dobrú príležitosť mal Takáč, Grubauer však opäť zakročil. 

Slovenského brankára sa pokúšal ohroziť aj Ehliz, Rybár jeho pokus pokryl. Slovenskí hokejisti sa Grubauerovi pripomenuli 10 minút pred koncom, ale Tatarova strela nemala razanciu. V ubojovanej pasáži nás však Nemci do tlaku nepúšťali a čas sa nám rýchlo míňal. Necelých 7 minút pred koncom sa po zakázanom uvoľnení vhadzovalo v našom obrannom pásme.

Veľkú príležitosť sme mali v prečíslení 3 na 2, Lantoši však recept na nemeckého brankára nenašiel. Nemci však naďalej dobre bránili. Dobrý pokus mal aktívny Čerešňák, ale neuspel. Pár sekúnd neskôr z kruhov strieľal Tatar, ale ani on neuspel.  2 minúty pred koncom tretej tretiny opustil Patrik Rybár bránu a skúsili sme hrať powerplay. 

Regendov pokus však úspešný nebol. Necelú minútu pred koncom sa nemeckí hokejisti dopustili zakázaného uvoľnenia a Craig Ramsay si zobral oddychový čas. Po piatich sekundách nasledoval ďalší Icing Nemcov. Nemeckí hokejisti však veľmi dobre bránili a našich nepustili ani ku streleckému pokusu.