Main Content

PO 2. TRETINE: Poďme to otočiť

sobota, 14. máj 2022 20:04 | Autor: Róbert Kalnický

Tomáš Tatar
Tomáš Tatar | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia po druhej tretine slovenská hokejová reprezentácia prehráva s Nemeckom 1:2.

V úvodných sekundách pálil Lantoši, ale v dobrej pozícii minul. Ďalšiu pološancu mal Roman, ale Grubauer odolal. Na opačnej strane predviedol pekné sólo Plachta a puk si do vlastnej brány dorazil vracajúci sa Jánošík - 0:1. Po inkasovanom góle strieľal z kruhu Adam Liška, Grubauer opäť kryl lapačkou.

Po strelenom góle sa Nemci stiahli do obranného pásma, ale ani Tatar ani Rosandič nedokázali trafiť priestor medzi tromi žrďami. O pár minút mal veľkú šancu Stützle, ale Rybár odolal. O ďalším pár okamihov si pokus od modrej vyskúšak aj Müller, ale ani on nenašiel recept na nášho strážcu svätyne.

Po reklamnej prestávke sa náš elitný útok nasťahoval do útočného pásma, ale Grubauer kryl Čerešňákove nahodenie. Po vhadzovaní však ušla dvojica Nemcov a Pfoderl našiel najprv Noebelsa, ktorý zlyhal, z dorážky však už Pfoderl bol úspešný. Po inkasovanom góle sa sám na Grubauera rútil Roman, nemecký brankár však opäť zasiahol.

Ďalšie slovenské šance mali Lantoši, Slafkovský aj Nemec, ani jeden však gól nestrelil. Z kruhov nasledoval pokus Pospíšila, nepresne. Potom však Pospíšila našiel Jánošík a spoza brány sa slovenský útočník konečne presadil - 1:2. Po strelenom góle však v obrannom pásme fauloval Gachulinec a dal Nemcom možnosť zahrať si v druhej presilovej hre v zápase.

V hre v početnej výhode Nemci zapli. Prvé pokusy Rybár kryl. Po pár sekundách však na trestnú lavicu odišiel aj Ivan a Nemcov čakala presilová hra o dvoch hráčov. Treba však podotknúť, že faulu sa dopustil Grman. Ako prvý v hre 5 na 3 strieľal Seider - mimo. V oslabení o dvoch hráčov sme neinkasovali. V následnej skrátenej presilovej hre sme už Nemcov k ničomu nepustili. 

Tutovku mal následne Michaelis, Rybár podržal. Veľkú príležitosť mal aj Loibl, neúspešne. Slafkovský sa pokúšal vystreliť z pozície, z ktorej mu to na OH padalo, ale bol zablokovaný. Z rohu to zaujímavo vyskúšal Takáč, Grubauer si dal pozor. Ďalší pokus mal Liška, ktorý získal puk po výbornom forčekingu. 

V predposlednej minúte mohol vyrovnať Krištof, ale neuspel. Slováci svojho súpera zavreli avšak neuspel Krištof, ani Rosandič avšak recept na gól nenašiel ani Rosandič. Slovenskí hokejisti si však aktivitou vypýtali presilovú hru. Kastner dostal dve minúty za držanie. V posledných sekundách pálil Pospíšil, neúspešne.