Main Content

AKTUÁLNE: Tvrdý boj s Nemeckom zatiaľ bez gólov

sobota, 14. máj 2022 19:18 | Autor: Róbert Kalnický

Pavol Regenda
Pavol Regenda | zdroj: TASR

Slovenskí hokejisti proti Nemecku po prvej tretine remizujú 0:0.

Zápas odštartoval vo veľkom tempe a Grubauera prvý raz ohrozili Regenda a Rosandič. Nemeckého brankára preverili aj Liška, ktorého nasledoval Gachulinec. V 5. minúte to od modrej skúšal Jonas Müller, Rybár si jeho pokus našiel. O minútu neskôr sa sám pred Rybárom ocitol Ehl, ale náš strážca svätyne jeho pokusy kryl. Úvod stretnutia sa hral v obrovskom tempe, ktoré prerušila reklamná prestávka po Regendovej strele.

V 8. minúte najprv pálil Slafkovský, ktorý minul, avšak o pár okamihov puk dokorčuľoval Nemec, ktorý našiel lapačku Grubauera. Ďalšie strelecké pokusy mali Jánošík aj Tatar, ale brankár Nemcov odolal. Hrozili aj Nemci, avšak Fischbuchova strela bola zblokovaná. V nasledujúcich okamihoch nás Nemci zatlačili, ale ich tlak bol skôr platonický.

V 15. minúte tečoval Grmanov pokus Minárik, ale puk šiel mimo tri žrde. V 17. minúte Krištof uvoľnil Tatara, ktorý v stopercentnej šance minul. Nasledoval ďalší pokus Ehla, ale aj táto strela Nemcov bola zblokovaná. V čase 17:58 prišlo zbytočné zlyhanie Nemca, ktorý v súboji krosčekoval Plachtu a dal príležitosť ísť nášmu súperovi do presilovej hry.

V presilovej hre pálil najprv Plachta, Rybár kryl. Pfoederlov pokus bol zblokovaný avšak naši reprezentanti odolali do konca.