Main Content

Slovenské hokejistky s cenným triumfom na MS. Zdolali súperky z Holandska

piatok, 29. apríl 2022 08:15 | Autor: TASR

Slovenské hokejistky
Slovenské hokejistky | zdroj: TASR

Slovenské hokejové reprezentantky zvíťazili vo svojom treťom zápase na turnaji A-skupiny I. divízie MS žien vo francúzskom Angers. Vo štvrtok zdolali Holanďanky 4:1 a posunuli sa na predposledné miesto tabuľky práve pred svoje súperky.

Skóre otvorila v 24. minúte Nikola Nemčeková. Holanďanky odpovedali v presilovke, keď sa presadila Julie Zwarthoedová, no v 38. minúte vrátila Slovenkám vedenie opäť Nemčeková. V tretej tretine pridali ďalšie dva góly Lucia Ištocyová a Tatiana Korenková.

Zverenky trénera Tomáša Segíňa prehrali v prvých dvoch dueloch s Nórskom (1:2) a Francúzskom (0:4) a stratili šancu postúpiť medzi svetovú elitu. Záverečný zápas ich čaká v sobotu s Rakúskom.

A-skupina I. divízie MS žien:

SLOVENSKO - Holandsko 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 24. Nemčeková (Maskaľová), 38. Nemčeková (Vysokajová), 52. Ištocyová (Kúbeková), 55. Korenková (Lucák-Čupková, Drábeková) - 33. Zwarthoedová (van Nesová, Wielengová). Rozhodovali: Dewarová (Kan.), Karklinová (Lot.) - Egliová (Švaj.), Lacková (V.Brit.), vylúčené: 1:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 423 divákov.

zostava SR: Zimková - Vysokajová, Bednáriková, Kúbeková, L. Šuliková, Drábeková, Leskovjanská, A. Šulíková - Lucák-Čupková, Hlinková, Košecká - Ištocyová, Fančovičová, L. Halušková - Korenková, R. Halušková, Suráková - Kapičáková, Nemčeková, Maskaľová - Matejková

Tomáš Segíň, tréner SR ženy: "Konečne sme sa dočkali prvého víťazstva na turnaji a mohli sme si vypočuť slovenskú hymnu. Bol to pre nás úžasný pocit. Dievčatá počas celého stretnutia dodržiavali nastavené pravidlá a pozitívne je, že dokázali štyrikrát skórovať. Preto v tíme vládne spokojnosť. V piatok nás čaká deň voľna. Dobre si oddýchneme a pripravíme sa na posledný duel s Rakúšankami, do ktorého vstúpime s cieľom zvíťaziť a získať tri body."