Main Content

Veľký triumf pre Mallorcu. Valjent pomohol k triumfe nad Atléticom

nedeľa, 10. apríl 2022 11:45 | Autor: TASR

Martin Valjent
Martin Valjent | zdroj: TASR

Futbalisti RCD Mallorca v zostave so slovenským obrancom Martinom Valjentom zastavili sériu siedmich ligových prehier.

V 31. kole najvyššej španielskej súťaže zdolali úradujúceho majstra Atletico Madrid 1:0 a v neúplnej tabuľke sa posunuli na 17. miesto. Prvý triumf na lavičke tímu z Baleárskych ostrovov zaznamenal mexický tréner Javier Aguirre, ktorý sa ujal kormidla koncom marca počas reprezentačnej prestávky.

"Víťazstvo nad Atleticom má dvojnásobnú cenu, veď sme získali skalp úradujúceho majstra. Vďaka trom bodom sme sa dostali z pásma zostupu. Pomohlo nám, že Granada i Cadiz vyšli naprázdno, bude to však ešte boj. Mallorca inkasovala v tejto sezóne veľa gólov z pokutových kopov. Teraz padol penaltový verdikt v náš prospech a Vedat Muriqi nezaváhal. Verím, že tento triumf nám dodá potrebné sebavedomie," uviedol Aguirre pre denník Marca.

Atletico, ktoré v La Lige ťahalo šesťzápasovú víťaznú šnúru, bolo na pôde Mallorky v útoku bezzubé. Po prehre na pôde nováčika je v tabuľke štvrté o skóre za Barcelonou, ktorá má však dva zápasy k dobru. "V priebehu týždňa sme odohrali náročný úvodný štvrťfinálový duel Ligy majstrov na pôde Manchestru City, ktorý nám odčerpal veľa síl. Na ihrisku sme pôsobili unavene, chýbal nám lepší pohyb. Musíme túto prehru hodiť za hlavu a sústrediť sa na odvetu so Citizens, v ktorej sa pokúsime zmazať jednogólové manko," povedal brankár Atletica Jan Oblak.