Main Content

SR 20 čaká turnaj v Česku. Takto vyzerá nominácia

piatok, 8. apríl 2022 14:52 | Autor: TASR

Slovenskí hokejisti do 20 rokov
Slovenskí hokejisti do 20 rokov | zdroj: TASR

Slovenská hokejová reprezentácia sa na budúci týždeň predstaví na Turnaji štyroch krajín v Příbrame, kde sa okrem domácich Čechov stretne aj s Fínskom a Švédskom.

Dvadsiatka nastúpi na turnaji pod vedením dočasného hlavného kouča Jána Pardavého, stabilného asistenta trénera Craiga Ramsayho pri mužskej reprezentácii, s asistentmi Michalom Blanárom a Petrom Frühaufom.

"Dostal som ponuku, keďže tréneri dvadsiatky sú zväčša pri osemnástke. Bol som voľný, tak som ju prijal. Absolvujem týždeň tréningových jednotiek a turnaj v Příbrame. O juniorskom hokeji nemám toľko veľa informácií, aj preto tvoril nomináciu Ivan Feneš s Martinom Štrbákom. Do každého zápasu pôjdeme s tým, aby sme ho vyhrali," uviedol pre hockeyslovakia.sk 50-ročný tréner.

V nominácii na turnaj v Česku je 23 hokejistov. Šiesti z nich sa zapojili do záverečnej prípravy na uplynulý juniorský šampionát v Kanade, traja - Denis Bakala, Samuel Krajč a Pavol Štetka - si na ňom aj zahrali.

O ich skúsenosti sa bude Pardavý opierať aj v Příbrame, kde sa chce s dvadsiatkou ukázať v takom duchu, v akom sa prezentovala na nedohraných MS v kanadských mestách Edmonton a Red Deer. "S Ivanom Fenešom som komunikoval, akým spôsobom viesť celý kemp. Rozprávali sme sa aj o tom, ako hrali na decembrovom šampionáte a ako chcú hrať v lete na náhradnom podujatí. Nič na tom nebudem meniť. Pôjdeme v systéme, ktorý má nastavený Ivan," povedal Pardavý.

Aprílový kemp s tromi duelmi bude prípravou pred letnými MSJ 2022, ktoré sa dohrávajú v náhradnom termíne, pričom štartujú 9. augusta v Edmontone. "Je fajn, že nejdeme hrať papierovo slabší turnaj, trebárs do Maďarska. Chlapci potrebujú kvalitné medzinárodné zápasy a tie Česi, Fíni a Švédi sľubujú. Určite postavia veľmi dobré výbery. Pre všetkých to bude dobrá skúška," dodal Pardavý.

Nominácia SR 20 na Turnaj 4 krajín v Příbrame (11. - 16. apríla):

hráči podľa klubov: Oliver Fatul, Alex Géci (obaja HC Slovan Bratislava), Matej Jacko (HC Košice/HC 19 Humenné), Adam Stripai (HK Dukla Ingema Michalovce/HC 19 Humenné), Denis Bakala (HC 21 Prešov/HC 07 Detva), Adam Gajan (MHKM Skalica), Richad Nemec (MHKM Skalica/HK Nitra), Tomitej Tomala (HK Spišská Nová Ves/HK Brezno), Andrej Krajčovič, Roman Vaňo (obaja HK Dukla Trenčín/HK Spartak Dubnica), Samuel Krajč (HK Dukla Trenčín), Boris Babeliak (HKM Zvolen), Tim Danielčák (HC Litvínov/ČR), Šimon Groch (HC Olomouc/ČR), Filip Rajzík (HC Olomouc/ČR), Pavol Štetka (HC Dynamo Pardubice/ČR), Daniel Chovaniak (HC Oceláři Třinec/ČR), Patrik Andrísik (Jungadler Mannheim/Nem.), Dávid Hajnik (DVTK Jegesmedvék Miškovec/Maď.), Marcel Štefančík (Lulea HF/Švéd.), Michael Laurenčík (Tyresö/Hanviken/Švéd.), Jakub Kolenič (Växjö Lakers/Švéd.), Ján Korec (Nothwood School/USA)