Main Content

Ako môže vyzerať súpiska Slovenska na MS do 18 rokov?

nedeľa, 20. marec 2022 11:40 | Autor: Róbert Kalnický

Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov
Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov | zdroj: TASR

Slovenských hokejových reprezentantov do 18 rokov čaká domáci turnaj 1A kategórie. V apríli sa v Piešťanoch postupne stretnú s Japonskom, Nórskom, Francúzskom, Dánskom a Kazachstanom. Cieľ je jasný, postup do elitnej kategórie.

Tréner Ivan Feneš so svojím výberom v auguste dosiahol historický úspech. Na Hlinka Gretzky Cupe obsadil s reprezentáciou do 18 rokov druhé miesto. Teraz má pred sebou ďalšiu misiu. Kto by mohol v apríli obliecť dres s dvojkrížom na hrudi?

Brána:

Rastislav Eliáš - Patrik Jurčák - Samuel Urban

Účasť našej jednotky z Hlinka Gretzky Cupu je otázna. Aktuálne pôsobí v USHL v mužstve Green Bay Gamblers. V americkom mužstve plní rolu dvojky. Nie je isté, či Eliáša zo zámoria klub uvoľní. V tom prípade by sme na post jednotky zvolili Patrika Jurčáka, ktorý v projekte do 18 rokov strávil prakticky celú sezónu. Aktuálne pôsobí v juniorskom tíme Košíc. Na post trojky počítame so Samuelom Urbanom, ktorý by mal o rok zabojovať o post jednotky, keďže je ročník 2005. Aj on prevažnú časť sezóny strávil v projekte. V prípade neúčasti Rastislava Eliáša by sme zvolili Adama Gajana zo Skalice.

Obrana:

Šimon Nemec - Boris Žabka

Maxim Štrbák - Marián Moško

Dávid Nátny - Jozef Viliam Kmec

Jakub Chromiak - Sebastián Nahálka

Zostaviť náš tím je skutočne náročné, pretože nevieme, na koho sa budeme skutočne môcť spoľahnúť a koho nie. Budeme teda počítať s ideálnym scenárom. Podobne ako v apríli, aj teraz počítame so Šimonom Nemcom ako s kapitánom tohto výberu. Nitra má pred sebou play-off sériu proti Popradu, nevieme však odhadnúť, či Corgoni lídra defenzívy skutočne uvoľnia. Istotu vidíme v menách ako Dávid Nátny, Boris Žabka, Sebastián Nahálka či Jakub Chromiak. Všetci menovaní dostávajú príležitosť v seniorských tímoch. Žabka už má po sezóne, Nahálka vypomáha juniorke Popradu, Chromiak zas bojuje v play-off najvyššej súťaže. Zo zámoria je v hre príchod Mariána Moška a Jozefa Kmeca. Obaja hrali aj v lete. Maxim Štrbák pôsobí v juniorke Jokeritu a čaká ho play-off. Jeho účasť je taktiež otázna.

Útok:

Juraj Slafkovský - Peter Repčík - Filip Mešár

Adam Sýkora - Ondrej Molnár - Servác Petrovský

Alex Čiernik - Dalibor Dvorský - Alex Šotek

Adam Žlnka - Markus Suchý - Samuel Honzek

Jakub Kopecký - Martin Mišiak

V útoku máme mnoho zaujímavých mien. Elitnú formáciu nechávame v zložení, v akom nastupovala na Hlinka Gretzky Cupe. Trio Slafkovský - Repčík - Mešár sľubuje obrovskú ofenzívnu silu. Otázna je najmä Slafkovského účasť, ktorého Turku ešte môže bojovať v play-off. To isté však platí v prípade Mešára a Popradu, Honzeka a Dukly Trenčín, Šoteka v Slovane či Molnára so Sýkorom v drese Nitry. Zo zámoria môžu pricestovať Peter Repčík, Servác Petrovský, Markus Suchý a Adam Žlnka. Aj v ich prípade je všetko otvorené. Počítame s tandemom Čiernik a Dvorský, ktorí medzi sebou bojujú o post najproduktívnejšieho Slováka vo švédskej juniorke. V prípade neúčasti niekoho v prvých štyroch útokoch sme vybrali Jakuba Kopeckého, ktorý žiari v juniorke Trenčína a Martina Mišiaka, ktorý si zahral za Nové Zámky.