Main Content

VIDEO: Phoenix víťazí aj bez Paula, Markkanen rozhodol predĺženie

sobota, 19. marec 2022 09:29 | Autor: TASR

Devin Booker, Phoenix Suns
Devin Booker, Phoenix Suns | zdroj: TASR

Vedúci tím basketbalovej NBA Phoenix Suns zdolal v noci na sobotu na domácej palubovke Chicago 129:102. Devin Booker si pripísal 28 bodov, Deandre Ayton pridal 20 bodov a 12 doskokov. Klub z Arizony zvýšil na čele Západnej konferencie svoj náskok pred Memphisom na deväť duelov.

Suns vyhrali 9 zápasov z 13 odkedy sa zranil ich prvý rozohrávač Chris Paul. "Nechceme byť jednotvárnym mužstvom. Potrebujeme, aby kľúčové momenty hrali aj iní hráči a získali tak istotu," povedal podľa AP kouč Phoenixu Monty Williams.

Grizzlies neuspeli v Atlante 105:120. K triumfu Hawks prispel najviac Bogdan Bogdanovič sezónnym maximom 30 bodov. Hosťom nestačilo 29 bodov Ja Moranta. Atlanta sa posunula na 9. priečku na východe.

Hawks dokázali uspieť, hoci im chýbali dvaja najlepší strelci. Trae Young má svalové problémy, Johna Collinsa trápi prst na nohe. "Treba vzdať hráčom súpera úctu. Vystúpili z radu, keď nemali k dispozícii najlepších hráčov a hrali skvele celých 48 minút," pochválil mužstvo protivníka tréner Memphisu Taylor Jenkins.

Dramatický súboj tímov z rozdielnych konferencií sa skončil v prospech Clevelandu, ktorý zvíťazil nad Denverom 119:116 po predĺžení. Hrdinom sa stal fínsky pivot domácich Lauri Markkanen, ktorý si pripísal sezónne maximum 31 bodov, pridal 10 doskokov a 29 sekúnd pred koncom predĺženia premenil rozhodujúcu trojku. Ukončil tak sedemzápasovú sériu víťazstiev Denveru na súperových palubovkách, ktorá bola najlepšia v histórii klubu.

Predĺženie videli diváci aj v Toronte, domáci podľahli Los Angeles Lakers po dodatočnej päťminútovke 123:128 a ukončili šnúru piatich víťazstiev. LeBron James zaznamenal v drese víťazov 36 bodov a 9 doskokov, Russell Westborook pridal triple double 22 bodov, 10 asistencií aj doskokov. Lakers sú v tabuľke na 9. mieste o jeden duel pred New Orleansom. Pelicans vyhrali dôležitý súboj na palubovke San Antonia 124:91 a sú prví nad čiarou postupu do vyraďovacej časti o dva a pol duelu pred dvojicou San Antonio, Portland.